fbpx
15.8 C
София
5 юли 2022 | вторник | 07:25

Такса “смет” в София няма да се повишава и догодина

237 000 000 лева е бюджетът за чистота на столицата

- РЕКЛАМА -spot_imgspot_img
- РЕКЛАМА -spot_imgspot_img

Такса “Смет” в София няма да се повишава и следващата година, съобщиха от общината. За чистотата на столицата за 2022 година са предвидени 17 300 000 лева повече и така общо сумата достига малко над 237 000 000 лева. 

С помощта на допълнителните средства ще бъдат увеличени площите, които ще бъдат мити през  следващата година. Увеличава се и честотата на измиване на основните улици, по които се движи градският транспорт – от 5 на 6 пъти годишно. През идното лято вътрешнокварталните улици ще бъдат измити 7 пъти, а не 5 както  е сега.

27,8 млн. лв. пък са предвидените средства за зимно почистване, в които са заложени допълнителни средства за почистване на нови пътни участъци, най-големият от които е новото трасе от Южната дъга на “Околовръстния път”.

Столичната община залага и 600 хил. лв. за стартиране на дейностите за изграждане на площадки за третиране на строителни и едрогабаритни отпадъци, както и изграждане на фотоволтаична система за собствени нужди на Столичното предприятие за третиране на отпадъци. 

- РЕКЛАМА -spot_imgspot_img
Владимир Христовски
Владимир Христовскиhttps://www.newsone.bg
Владимир Христовски е заместник главен редактор и журналист в информационния сайт NewsOne.bg. Той има дългогодишен опит, придобит при работата си във вестници, радио, телевизия и информационна агенция. През годините той се насочва към създаването на новини за хората. Христовски вярва, че журналистиката, освен че трябва да информира точно и безпристрастно, трябва да помага и решава трайно проблеми, да бъде в основата на законодателни промени, водещи до качествената промяна на живота на обществото. В NewsOne.bg Владимир Христовски ще Ви информира за актуалното и най-важното от деня в страната, от сферата на Столичната община, образованието, социалната сфера, здравеопазването, иновациите, културата. Също така ще Ви среща с добрия пример, ще съдейства за разрешаването на проблеми и ще Ви среща с интересни и вълнуващи личности. Като запазена негова марка, той ще търси и отговорите на онези въпроси, които малцина журналисти се осмеляват да задават.
Последни новини
- РЕКЛАМА -spot_img
Подобни новини
- РЕКЛАМА -spot_img

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here