fbpx
24.1 C
София
12 август 2022 | петък | 14:53

Близо 23 млн. билета са издадени през електронната система на БДЖ

Общият брой на генерираните абонаментни карти достигна 465 000

- РЕКЛАМА -spot_img
- РЕКЛАМА -spot_img

Централизираната система за издаване и резервация на билети в реално време на „БДЖ Пътнически превози“ ЕООД отчете близо 23 млн. билета, съобщиха от пресцентъра на Информационно обслужване.

Общият брой на генерираните абонаментни карти достигна 465 000. Платформата беше разработена от „Информационно обслужване“ АД и пусната в експлоатация през декември 2017 г., и покрива напълно бизнес нуждите превозвача по вътрешното билетоиздаване на България. Системата е внедрена в 99 гари и бюра в страната и обхваща всички ЖП маршрути и над 600 влака.

Клиентите на националния ЖП превозвач активно използват и разработената функционалност за онлайн купуване билети. До този момент през сайта https://bileti.bdz.bg са продадени общо над 140 000 билета, като само за 2021 г. са отчетени над 82 000 онлайн продажби. Системата позволява закупуване на билет по всяко време на денонощието, от всяка точка на света, като се предоставя възможност за избор на седящо или спално място чрез схема за всеки влак. 

„Внедряването на централизираната система за продажба на билети значително подобри качеството на услугите по резервиране и закупуване на билети, работата на служителите на националния превозвач и намали злоупотребите“, каза изпълнителният директор на „Информационно обслужване“ АД Ивайло Филипов.

- РЕКЛАМА -spot_img
Мариана Климентиева
Мариана Климентиеваhttp://www.newsone.bg
Мариана Климентиева е журналист на информационния сайт newsOne.bg. Всеки ден тя ще ви информира за най-важните и любопитни обществени теми, новини от икономиката, земеделието, технологиите и светските новини. Мариана е редактор с над 18-годишен опит в печатните издания и онлайн издания и е и магистър по "Журналистика " от Софийския университет "Св. Климент Охридски" .
Последни новини
- РЕКЛАМА -spot_img
Подобни новини
- РЕКЛАМА -spot_img