fbpx
18.8 C
София
20 август 2022 | събота | 05:42

Близо 20 000 българи губят битката с рака всяка година (ВИДЕО)

Очаква се до 2030 год. смъртните случаи да се увеличат с 24%

- РЕКЛАМА -spot_img
- РЕКЛАМА -spot_img

“Ако не се предприемат мерки, се очаква до 2030 год. смъртните случаи, предизвикани от рак, да се увеличат с 24 на сто”, посочи министърът на здравеопазването в оставка Асена Сербезова. Статистиката сочи, че близо 20 хил. българи ежегодно губят битката с рака. Броят на новодиагностицираните нараства, като ежегодно се установяват над 36 хиляди българи.

Министърът на здравеопазването  участва в представянето на проект на Националния план за борба с рака в Република България 2030.Според Сербезова с тази стратегия се  осигурява рамка за концепция за холистичен подход на грижите.

Онкозаболяванията са сред основните приоритети в здравеопазването не само в европейски мащаб, но и в България.

- РЕКЛАМА -spot_img
Тоня Стоянович
Тоня Стояновичhttp://www.newsone.bg
Тоня Стоянович работи като журналист повече от 20 години. Първите си стъпки в бранша прави под ръководството на Томислав Русев, като спортен репортер. Споделя, че никога няма да забрави първия си урок, а именно правилото ,че няма лош отговор ,а лошо зададен въпрос. В последната година от следването си в Национална спортна академия „Васил Левски“ записва втора специалност спортна журналистика. Почти 10 години отразява състезания от моторните спортове, волейбол, борба и др. Завършва магистратура “Електронни медии“ в Софийския университет „Св. Климент Охридски“. От 2013 година работи като репортер,редактор и водещ в политическите новини в телевизия. В живота и в работата си винаги си напомня думите на италиански поет Данте Алигиери, че „Най-горещите места в ада са предназначени за онези, които по време на големи морални изпитания са пазили неутралитет.“
Последни новини
- РЕКЛАМА -spot_img
Подобни новини
- РЕКЛАМА -spot_img