fbpx
25.8 C
София
четвъртък | 26.05.2022 | 20:33:36
четвъртък | 26.05.2022 | 20:33:36
25.8 C
София

Близо 1450 са евакуираните вчера от зоните на бойни действия в Украйна

Москва съобщи, че "въпреки пречките, създавани от Киев", близо 15 800 души са били "евакуирани" в Русия

- РЕКЛАМА -spot_img
- Реклама -spot_imgspot_img

Близо 1450 са евакуираните вчера от зоните на бойни действие в Украйна, съобщиха украинските власти, цитирани от ДПА.

Около 1380 души са прехвърлени в град Запорожие от няколко града в южната и източната част на Украйна, включително 170 души от обсадения пристанищен град Мариупол, съобщи президентската канцелария в Телеграм.

Близо 68 души също са транспортирани на сигурни места от Луганска област, която е под непрекъснат обстрел. Евакуацията от град Лисичанск в Луганска област не се състоя заради “интензивния артилерийски обстрел”, съобщиха украинските власти.

Междувременно Москва съобщи, че “въпреки пречките, създавани от Киев”, близо 15 800 души са били евакуирани в Русия от зоните на бойни действия за последното денонощие, без участието на украинските власти, допълва БТА.

Украйна и Русия от седмици се обвиняват взаимно в създаване на пречки за евакуиране на цивилни, посочва ДПА.

- Реклама -spot_imgspot_img
Лили Тошева
Лили Тошеваhttp://www.newsone.bg
Лили Тошева е журналист в информационния сайт newsONE.bg. Има дългогодишен опит в националните телевизии като репортер, редактор и продуцент. Участвала е в създаването и стартирането на новинарското съдържание на две телевизии. Опитът й в реализацията на национални проекти в неправителствения сектор, насочени към интеграцията на деца и младежи в неравностойно положение, приема като кауза, която по-късно й помага да прави новини в подкрепа на хората с увреждания. Вярва, че журналистиката трябва да помага на хората за решаването на проблемите им, тъй като електронните медии дават тази възможност, освен да информират. В newsOne.bg Лили Тошева ще Ви представя най- актуалното от деня в сферата на държавното управление, местната власт, образованието, социалната сфера, здравеопазването, иновациите, медиите и обществения живот. Фокусът й на работа ще е в създаването на „добри новини“, ще ви среща с личности, които са приели грижата за по-слабия като своя кауза. Лили Тошева ще ви запознае и с млади учени от водещите университети в България и Българската академия на науките, които работят по иновативни проекти в областта на медицината, физиката, химията, биотехнологиите и инженерните науки.
Последни новини
- Реклама -spot_img
Още новини
- Реклама -spot_img

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук