fbpx
25.8 C
София
11 август 2022 | четвъртък | 17:42

Блинкен и Лавров са разговаряли по телефона за размяна на затворници

Според говорителят на Държавния департамент Нед Прайс Блинкен няма планове да се срещне с Лавров следващата седмица в Камбоджа

- РЕКЛАМА -spot_img
- РЕКЛАМА -spot_img

Държавният секретар на САЩ Антъни Блинкен заяви, че е провел “откровен” разговор с руския външен министър Сергей Лавров. Разговорът е бил по инициатива на Блинкен и е целял да се договори освобождаването на двама американци, които са в руски затвор.

Той заяви, че разговорът е бил “откровен и прям”, като той е поискал Кремъл да приеме отправеното “съществено предложение” за освобождаване на Пол Уейлан и Бритни Грайнър.

Американското предложение, което според местни медии е изпратено преди няколко седмици, включва размяна на двамата американци за Виктор Бут – осъден за трафик на оръжие руснак, който е в американски затвор. 

Разговорът Блинкън и Лавров в петък бе първият между двамата от 15 февруари насам, когато американският външен министър предупреди Русия да не нахлува в Украйна. 

- РЕКЛАМА -spot_img
Иван Петрински
Иван Петринскиhttp://www.newsone.bg
Иван Петрински е журналист с дългогодишен опит като редактор и автор и основател на печатни и електронни медии. Дългогодишен кореспондент и коментатор по темата за гръцката криза за български телевизии и радиостанции. Създател, главен редактор и автор в медии за българите в чужбина. Участник в множество международни медийни срещи. Човек с голям опит в комуникацията с българската диаспора и проблемите, свързани с битието на нашите сънародници зад граница.
Последни новини
- РЕКЛАМА -spot_img
Подобни новини
- РЕКЛАМА -spot_img