fbpx
28.8 C
София
петък | 27.05.2022 | 19:05:23
петък | 27.05.2022 | 19:05:23
28.8 C
София

Благотворителният спектакъл “Българската Коледа” ще бъде излъчен тази вечер

Концертът ще бъде предаван по БНР и bTV

- РЕКЛАМА -spot_img
- Реклама -spot_imgspot_img

Тази вечер е традиционният благотворителен спектакъл “Българската Коледа”. Той се осъществява под патронажа на президента Румен Радев и неговата съпруга. Спектакълът ще бъде излъчен от 20 часа в ефира на  Българското Национално радио и bTV.

И тази година инициативата ще търси начин да подпомогне за лечението на стотици български деца, както и да осигури високотехнологична апаратура за детски отделения и клиники в страната.

Снимка: Пресслужба на държавния глава

В края на ноември президентът Румен Радев обяви началото на 19-ото издание на “Българската Коледа”.

И тази година в благотворителния концерт на сцената на Народния театър “Иван Вазов” се включват обичани български музиканти, съпричастни към каузата са известни журналисти и спортисти.

Снимка: Пресслужба на държавния глава

Послание отправят лекари и общественици. По време на концерта деца подкрепени от “Българската Коледа” ще разказват за своите усилия и мечти.

Миналото издание на благотворителната инициатива беше посветено на децата с тежки хронични заболявания.

Снимка: Пресслужба на държавния глава

“Благодарение на хилядите дарители и тази година, въпреки епидемичната обстановка, инициативата успя да събере 1 милион и 850 хиляди лева, с които бяха подпомогнати 500 деца за лечение и рехабилитация и 27 лечебни заведения от цялата страна получиха високотехнологична апаратура”, обяви държавният глава Румен Радев.

- Реклама -spot_imgspot_img
Цветин Филипов
Цветин Филиповhttp://www.newsone.bg
Цветин Филипов е журналист на информационния сайт NewsOne.bg. Всеки ден той ще ви запознава с най-важните и любопитни вътрешнополитически теми в страната, но ще научавате много от него и за сложните международни събития в областта на геополитиката, сигурността и икономиката. Цветин е репортер с опит в сферата на телевизионната журналистика и магистър по "Международна сигурност" от Софийския университет "Св. Климент Охридски" . През последните години изследователските му интереси са насочени силно към процесите в региона на Източна Азия.
Последни новини
- Реклама -spot_img
Още новини
- Реклама -spot_img

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук