28.11.2022 | понеделник | 04:19

Благотворителният спектакъл „Българската Коледа“ ще бъде излъчен тази вечер

Публикувано:

Сподели поста:

Тази вечер е традиционният благотворителен спектакъл „Българската Коледа“. Той се осъществява под патронажа на президента Румен Радев и неговата съпруга. Спектакълът ще бъде излъчен от 20 часа в ефира на  Българското Национално радио и bTV.

И тази година инициативата ще търси начин да подпомогне за лечението на стотици български деца, както и да осигури високотехнологична апаратура за детски отделения и клиники в страната.

Снимка: Пресслужба на държавния глава

В края на ноември президентът Румен Радев обяви началото на 19-ото издание на „Българската Коледа“.

И тази година в благотворителния концерт на сцената на Народния театър „Иван Вазов“ се включват обичани български музиканти, съпричастни към каузата са известни журналисти и спортисти.

Снимка: Пресслужба на държавния глава

Послание отправят лекари и общественици. По време на концерта деца подкрепени от „Българската Коледа“ ще разказват за своите усилия и мечти.

Миналото издание на благотворителната инициатива беше посветено на децата с тежки хронични заболявания.

Снимка: Пресслужба на държавния глава

„Благодарение на хилядите дарители и тази година, въпреки епидемичната обстановка, инициативата успя да събере 1 милион и 850 хиляди лева, с които бяха подпомогнати 500 деца за лечение и рехабилитация и 27 лечебни заведения от цялата страна получиха високотехнологична апаратура“, обяви държавният глава Румен Радев.

Цветин Филипов
Цветин Филиповhttp://www.newsone.bg
Цветин Филипов е журналист на информационния сайт NewsOne.bg. Всеки ден той ще ви запознава с най-важните и любопитни вътрешнополитически теми в страната, но ще научавате много от него и за сложните международни събития в областта на геополитиката, сигурността и икономиката. Цветин е репортер с опит в сферата на телевизионната журналистика и магистър по "Международна сигурност" от Софийския университет "Св. Климент Охридски" . През последните години изследователските му интереси са насочени силно към процесите в региона на Източна Азия.
София
снеговалеж
1.2 ° C
2.1 °
0.7 °
93 %
1.5kmh
100 %
пн
3 °
вт
4 °
ср
5 °
чт
5 °
пт
4 °

Прочети още

Информация за състоянието на републиканските пътища към 17:30 ч. на 27.11.2022 г.

МЕТЕОРОЛОГИЧНА ОБСТАНОВКА: Температурите са в интервала от -4 °С до +13 °С. Времето над страната е предимно облачно. Слаб...

Cъвет на президентите на BusinessEurope

Cъвет на президентите на BusinessEurope

Весела Лечева ще участва в Съвета по образование, младеж, култура и спорт в Брюксел

Министърът на младежта и спорта Весела Лечева и заместник-министър Петър Бучков отпътуваха за Брюксел днес, където утре и...

Литературният феномен „Ордеса“ е вече на български

Разтърсващ и дълбок, романът е посветен на любовта, загубата и паметта Познат на българската публика със своята поезия, забележителният...