fbpx
18.5 C
София
12 август 2022 | петък | 11:18

В битка срещу вандализма: Общината в Благоевград пуска дрон, жива охрана и полицейски кучета

Повечето от посегателствата се извършват през нощта и на места където няма камери

- РЕКЛАМА -spot_img
- РЕКЛАМА -spot_img

Дрон, полицейски кучета, жива охрана и повсеместно видеонаблюдение са нововъведенията, с които Благоевград ще бори вандализма в града. Общината и полиция започват съвместни акции срещу граждани, които унищожават градската собственост.

“Младежта не е възпитавана по начина, по който по-старото поколение. Друга от причините за вандалските прояви е големият туристически поток, който имаме в Благоевград. На чужд терен хората се чувстват по-неуязвими и безнаказани”, коментира Иван Кайнакчиев от Общината. 

Той обясни, че повечето от вандалските прояви се извършват през нощта, а контролът по-труден, защото системата за видеонаблюдение е с ограничени възможности.

В ефира на NOVA той добави, че камерите са на видно място и са обозначени във връзка със Закона за защита на личните данни. Според него обаче тези, които умишлено вредят на обществото, знаят къде са и ги избягват.

“Посегателствата се извършват на такива места, където няма видеонаблюдение”, уточни Кайнакчиев.

- РЕКЛАМА -spot_img
Петър Копринков
Петър Копринковhttp://www.newsone.bg
Петър Копринков е журналист в информационния сайт NewsONE. Той е студент по Журналистика в Софийския университет “Св. Климент Охридски”. Има опит като стажант в БНР и като автор на материали в спортната секция на bTV.
Последни новини
- РЕКЛАМА -spot_img
Подобни новини
- РЕКЛАМА -spot_img