3.12.2022 | събота | 07:03

Бизнесът: Мерките са дискриминационни

Публикувано:

Сподели поста:

Голяма част от бизнес организациите у нас излязоха с позиция по отношение на наложените от държавата противоепидемични мерки. Те смятат, че мерките са дискриминационни и няма да доведат до желания ефект.

На среща, на която са присъствали представители на сдруженията на индустриалците, е взето решение на държавата да бъдат предложени следните промени в мерките:

Тестът за наличие на антитела да се признава при издаване на „зелен“ сертификат, а тестовете, както и процедурата по вземането на пробите, да бъдат безплатни.

Според бизнеса е задължително цялата държавна и общинска администрация също да работи със „зелен“ сертификат, както и документът да бъде изискван само, когато страната се намира в „тъмно червена“ и „червена“ зони.

Сред исканията е също спешно разрешаването на проблема с хората, за които поради медицински причини не е препоръчителна ваксинация.

„Мотивите за тези предложения са да се увеличи възможно най-много обхватът на „зеления“ сертификат, което от една страна ще доведе до добър здравен ефект, а от друга ще отпуши възможно най-широк кръг от бизнеси“, обясняват индустриалците.

Те подчертават, че ако исканията им не бъдат удовлетворени, са готови от сряда за стартиране на общонационални протести във всички градове.

Владимир Христовски
Владимир Христовскиhttps://www.newsone.bg
Владимир Христовски е заместник главен редактор и журналист в информационния сайт NewsOne.bg. Той има дългогодишен опит, придобит при работата си във вестници, радио, телевизия и информационна агенция. През годините той се насочва към създаването на новини за хората. Христовски вярва, че журналистиката, освен че трябва да информира точно и безпристрастно, трябва да помага и решава трайно проблеми, да бъде в основата на законодателни промени, водещи до качествената промяна на живота на обществото. В NewsOne.bg Владимир Христовски ще Ви информира за актуалното и най-важното от деня в страната, от сферата на Столичната община, образованието, социалната сфера, здравеопазването, иновациите, културата. Също така ще Ви среща с добрия пример, ще съдейства за разрешаването на проблеми и ще Ви среща с интересни и вълнуващи личности. Като запазена негова марка, той ще търси и отговорите на онези въпроси, които малцина журналисти се осмеляват да задават.
София
облачно
5.1 ° C
5.4 °
4.8 °
88 %
2.1kmh
100 %
сб
8 °
нд
7 °
пн
8 °
вт
9 °
ср
11 °

Прочети още

Румен Радев: Вместо европейска солидарност, България получава цинизъм!

Президентът Румен Радев разкритикува думите на премиера на Нидерландия Марк Рюте, който разкритикува България, че всеки може да...

Какво да гледаме в HBO max през декември

Сред акцентите в празничния месец са блокбастърът Морбиус с Джаред Лето и филм-изненада, който ще бъде наличен на 16 декември....

„Брансън“ дебютира днес в HBO max

„Брансън“ - документалната поредица за световноизвестния предприемач дебютира в HBO Max „Винаги съм вярвал, че животът ти не е пропилян,...

Осем филма за празниците, които някои не биха харесали, но – струва ни се – на вас ще ви допаднат

Балът на чудовището, Братя Грим, Американски пай и още нетрадиционните кинопредложения от менюто на TV1000 Освен мигащите светлинки по...