fbpx
15.8 C
София
5 юли 2022 | вторник | 05:56

Бизнесът: Мерките са дискриминационни

Индустриалците плашат с национални протести от следващата седмица

- РЕКЛАМА -spot_imgspot_img
- РЕКЛАМА -spot_imgspot_img

Голяма част от бизнес организациите у нас излязоха с позиция по отношение на наложените от държавата противоепидемични мерки. Те смятат, че мерките са дискриминационни и няма да доведат до желания ефект.

На среща, на която са присъствали представители на сдруженията на индустриалците, е взето решение на държавата да бъдат предложени следните промени в мерките:

Тестът за наличие на антитела да се признава при издаване на “зелен” сертификат, а тестовете, както и процедурата по вземането на пробите, да бъдат безплатни.

Според бизнеса е задължително цялата държавна и общинска администрация също да работи със “зелен” сертификат, както и документът да бъде изискван само, когато страната се намира в “тъмно червена” и “червена” зони.

Сред исканията е също спешно разрешаването на проблема с хората, за които поради медицински причини не е препоръчителна ваксинация.

“Мотивите за тези предложения са да се увеличи възможно най-много обхватът на “зеления” сертификат, което от една страна ще доведе до добър здравен ефект, а от друга ще отпуши възможно най-широк кръг от бизнеси”, обясняват индустриалците.

Те подчертават, че ако исканията им не бъдат удовлетворени, са готови от сряда за стартиране на общонационални протести във всички градове.

- РЕКЛАМА -spot_imgspot_img
Владимир Христовски
Владимир Христовскиhttps://www.newsone.bg
Владимир Христовски е заместник главен редактор и журналист в информационния сайт NewsOne.bg. Той има дългогодишен опит, придобит при работата си във вестници, радио, телевизия и информационна агенция. През годините той се насочва към създаването на новини за хората. Христовски вярва, че журналистиката, освен че трябва да информира точно и безпристрастно, трябва да помага и решава трайно проблеми, да бъде в основата на законодателни промени, водещи до качествената промяна на живота на обществото. В NewsOne.bg Владимир Христовски ще Ви информира за актуалното и най-важното от деня в страната, от сферата на Столичната община, образованието, социалната сфера, здравеопазването, иновациите, културата. Също така ще Ви среща с добрия пример, ще съдейства за разрешаването на проблеми и ще Ви среща с интересни и вълнуващи личности. Като запазена негова марка, той ще търси и отговорите на онези въпроси, които малцина журналисти се осмеляват да задават.
Последни новини
- РЕКЛАМА -spot_img
Подобни новини
- РЕКЛАМА -spot_img

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here