fbpx
More

  Бизнесът излиза на протест заради високите цени на тока

  Той ще се проведе на 19-и октомври

  Бизнесът излиза на протест на 19-и октомври. Причината са високите цени на тока. Това обяви председателят на Асоциацията на индустриалния капитал в България Васил Велев, цитиран от „Нова телевизия“. Той заяви, че настояват за незабавна реакция на правителството и Министерството на енергетиката.

  „Протестът не е политически, а икономически. Тези надвзети средства за електроенергия се събират на две места и е много лесно да бъдат възстановени на хората. Ние настояваме това да стане час по-скоро, а не да се отлага като неясна перспектива, защото предприятията просто няма да стигнат дотам да си получат парите през декември или януари”, каза той.

  От своя страна вицепремиерът Атанас Пеканов заяви, че правят всичко възможно, за да решат проблема, но по думите му се намират в трудна ситуация заради липсата на парламент.

  „Търсим решение, казали сме, че трябва да се търсят компенсиращи мерки, но всичко това зависи от бюджета. Без функциониращ парламент, промени трудно могат да се правят. Търсят се решения – Министерството на енергетиката работи и по нови правила, които да олекотят ситуацията”, уточни Пеканов.