fbpx
20.2 C
София
19 август 2022 | петък | 05:40

Бизнес и синдикати на протест срещу високата цена на тока

Очаква се утре правителството да реши какви мерки да вземе за подпомагане на бизнеса

- РЕКЛАМА -spot_img
- РЕКЛАМА -spot_img

Работодателски организации и синдикати протестират срещу високите цени на тока. Те се намират в Триъгълника на властта в София. Протестът им блокира движението по булевардите “Цар Oсвободител“ и “Дондуков”. Представители на синдикатите и бизнеса влязоха на среща с премиера Стефан Янев.

снимка: NewsOne

Недоволните искат държавата незабавно да се намеси и да компенсира бизнеса, както и да се спре “бездействието на изпълнителната власт по отношение на цената на електроенергията на “свободния” пазар, незабавно компенсиране на всички потребители, които получават електрическа енергия от този пазар, ангажиране на компетентни експерти в отговорните институции, които да предложат и реализират допълнителни мерки за ограничаване щетите за българската икономика от скока на цените на тока и другите енергоносители.

снимка: NewsOne

Протестът е подкрепен от Асоциацията на индустриални капитал в България (АИКБ), Българската стопанска камара (БСК), Българската търговско-промишлена палата (БТПП), Съюза за стопанска инициатива (ССИ), КНСБ и КТ “Подкрепа”, Сдружението на заведенията в България, Българската асоциация на заведенията и над 30 браншови организации.

снимка: NewsOne

Очаква се утре на редовното си заседание правителството да реши какви мерки да вземе за подпомагане на бизнеса.

- РЕКЛАМА -spot_img
Владимир Христовски
Владимир Христовскиhttps://www.newsone.bg
Владимир Христовски е заместник главен редактор и журналист в информационния сайт NewsOne.bg. Той има дългогодишен опит, придобит при работата си във вестници, радио, телевизия и информационна агенция. През годините той се насочва към създаването на новини за хората. Христовски вярва, че журналистиката, освен че трябва да информира точно и безпристрастно, трябва да помага и решава трайно проблеми, да бъде в основата на законодателни промени, водещи до качествената промяна на живота на обществото. В NewsOne.bg Владимир Христовски ще Ви информира за актуалното и най-важното от деня в страната, от сферата на Столичната община, образованието, социалната сфера, здравеопазването, иновациите, културата. Също така ще Ви среща с добрия пример, ще съдейства за разрешаването на проблеми и ще Ви среща с интересни и вълнуващи личности. Като запазена негова марка, той ще търси и отговорите на онези въпроси, които малцина журналисти се осмеляват да задават.
Последни новини
- РЕКЛАМА -spot_img
Подобни новини
- РЕКЛАМА -spot_img