26.01.2023 | четвъртък | 23:32

Бившият полицай, обвинен за побой на гражданин при изпълнение на служебните си задължения, ще бъде съден

Публикувано:

Сподели поста:

Днес, 13.01.2023 г., Районна прокуратура – Благоевград внесе за разглеждане в съда обвинителен акт по дело за причиняване на средна телесна повреда от полицейски служител при изпълнение на службата му. Престъпното деяние е квалифицирано по чл. 131, ал. 1, т. 2, пр. ІІІ, вр. чл. 129, ал. 2, пр. ІІ, алт. 2 от НК.

Към м. януари 2022 г. обвиняемият В.Г. (на 25 години) заемал длъжността старши полицай в сектор „Патрулно-постова дейност и масови мероприятия – Благоевград“ към дирекция „Жандармерия“ в МВР.

Вечерта на 22.01.2022 г. той бил на работа, като участвал в провеждане на полицейска операция по опазване на обществения ред, противодействие на престъпността и незаконната миграция по време на зимния туристически сезон. В тази връзка В.Г. заедно с колегите си се намирал на ул. „България“ в района на изхода на гр. Банско.

Около полунощ на няколко метра от служебния им полицейски автомобил спрял Р.С. Служителите на реда му заявили, че им пречи да работят. Мъжът им обяснил, че е спрял за малко, за да изчака колегите си.

В следващия момент обвиняемият В.Г. излязъл от автомобила, приближил Р.С. и му нанесъл удар с крак в областта на коляното. Пострадалият паднал, след което полицаят му нанесъл още няколко удара с крак в областта на гръдния кош. Веднага след това служителят на реда се прибрал в автомобила.

Приятел на Р.С. подал сигнал за инцидента на телефон за спешни повиквания 112. Мястото било посетено от полицейските служители в Районно управление на МВР в гр. Банско.

По случая е било образувано досъдебно производство, а В.Г. е привлечен в качеството на обвиняем за извършеното от него деяние.

Видно от изготвена по делото медицинска експертиза, вследствие на нанесените удари от страна на обвиняемия пострадалият Р.С. получил травматични увреждания, в т.ч. скъсване на менискус на коляното, довело до трайно затрудняване на движението.

Предстои делото да продължи в съда.

Новините от България

Следете новините от всяка община в България в национална информационна медия "България1".

meteoONE

София
силен снеговалеж
-0.8 ° C
-0.4 °
-1.2 °
96 %
3.1kmh
100 %
чт
-0 °
пт
1 °
сб
1 °
нд
1 °
пн
1 °
newsONE Newsroom
newsONE Newsroomhttp://www.newsone.bg
Информационна агенция newsONE.bg е безпристрастна и следва световните практики за обективна журналистика, без да се влияе от политически и икономически интереси. Основната мисия на агенцията е да стане основен и предпочитан източник на навременна, проверена, полезна и детайлна информация за новините от цялата страна. Основана през 2021-а година, newsONE бързо се наложи като един от предпочитаните източници на точна, навременна и безпристрастна информация. newsONE e единствената информационна агенция в България, която има и собствен денонощен новинарски канал, който се излъчва по кабел и сателит на територията на България и Европа. newsONE e първата информационна агенция в страната, която изгражда регионални центрове в 10 града.
София
силен снеговалеж
-0.8 ° C
-0.4 °
-1.2 °
96 %
3.1kmh
100 %
чт
-0 °
пт
1 °
сб
1 °
нд
1 °
пн
1 °

Прочети още

Оригиналният HBO драматичен сериал „Наследници“ се завръща с четвърти сезон на 27 март

Създаден от Джеси Армстронг, четвъртият сезон на наградения с Emmy® оригинален драматичен сериал на HBO Наследници дебютира в...

Костадин Костадинов: ДБ и ПП саботираха съдебната реформа

Костадин Костадинов: ДБ и ПП саботираха съдебната реформа #саботаж #НПК #съдебна #реформа #разследване #ПП #ДБ #заседание #Възраждане #ИванГешев

Информация за състоянието на републиканските пътища към 17:30 ч. на 26.01.2023 г.

МЕТЕОРОЛОГИЧНА ОБСТАНОВКА: Температурите са в интервала от -5 С до +9°С. Времето над страната е облачно. Слаб вятър духа в областите:...

Георги Първанов: Ние от коалиция „Левицата“ получаваме зелена улица и ставаме алтернативата

Ние от коалиция „Левицата“ получаваме зелена улица и ставаме алтернативата. Особено на фона на безпринципния изблик на любов...