fbpx
27.8 C
София
9 август 2022 | вторник | 13:35

Бившия шеф на “Кинтекс” Александър Михайлов: По времето на Корнелия Нинова изнесохме над 4200 тона оръжие за Полша

Михайлов обясни, че именно летище "Жешов" е логистичният хъб, през който минава основната част от доставките на оръжие за Украйна

- РЕКЛАМА -spot_img
- РЕКЛАМА -spot_img

Над 4200 тона българско оръжие с 60 самолета са били изпратени на летище “Жешов” в Полша през първите 4 месеца след началото на войната в Украйна, обяви бившият изпълнителен директор на “Кинтекс” Александър Михайлов. Той бе освободен от вече бившия вицепремиер Корнелия Нинова след като обяви, че родна спецпродукция заминава за Киев.

Михайлов обясни, че именно летище “Жешов”, което се намира на 70 километра от полско-украинската граница, е логистичният хъб, през който минава основната част от доставките на оръжие за Украйна.

“Давам тази пресконференция, за да докажа лъжите на г-жа Нинова. Тя твърди, че “нито един български патрон не е заминал за Украйна”, което не е така. С нейния подпис е изнесено оръжие на огромна стойност”, каза бившият директор на Кинтекс.

Днес Михайлов представи справка, получена от Министерството на външните работи, за полетите с оръжейни доставки само до летище “Жешов”. “От получените данни става ясно, че за 14 месеца преди войната няма нито един полет с оръжейна доставка от България до това полско летище. От март до юни обаче 60 самолета са летели от България до “Жешов”. На всеки два дни е пътувал самолет, натоварен със 70 тона спецпродукция. Това са 4200 тона българско оръжие, каза Михайлов.

- РЕКЛАМА -spot_img
Иван Петрински
Иван Петринскиhttp://www.newsone.bg
Иван Петрински е журналист с дългогодишен опит като редактор и автор и основател на печатни и електронни медии. Дългогодишен кореспондент и коментатор по темата за гръцката криза за български телевизии и радиостанции. Създател, главен редактор и автор в медии за българите в чужбина. Участник в множество международни медийни срещи. Човек с голям опит в комуникацията с българската диаспора и проблемите, свързани с битието на нашите сънародници зад граница.
Последни новини
- РЕКЛАМА -spot_img
Подобни новини
- РЕКЛАМА -spot_img

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here