27.01.2023 | петък | 13:24

Биткойнът удари исторически стойности

Публикувано:

Сподели поста:

Биткойнът отбеляза ръст с 7,16 на сто и по този начин записа рекорден ръст, равняващ се на 67 570 долара. Данните са на специализирания портал CoinDesk и бяха цитирани от ТАСС.

Ръст се наблюдава и при другата популярна криптовалута – Етер. Базирана на блокчейн мрежата Етериум, тя също отбеляза рекорден ръст, като цената й вече е 4 768 долара. Стойността на етера се покачи с 59% само от началото на октомври.

Експерти в областта прогнозират, че цените на криптовалутите ще продължат да растат в идните месеци.

Символична политическа подкрепа за беше получена и от градоначалниците на Ню Йорк и Маями, които поискаха да получат първите си възнаграждения в биткойни, а кметът на “Голямата ябълка” Ерик Адамс дори загатна, че иска да превърне града в център за развитието на този тип активи.

А на фона на вълненията в Америка, Австралия обяви, че ще предложи криптовалутите да бъдат въведени и в търговията на дребно.

Новините от България

Следете новините от всяка община в България в национална информационна медия "България1".

meteoONE

София
облачно
0.3 ° C
0.7 °
-0.2 °
88 %
2.6kmh
100 %
пт
1 °
сб
1 °
нд
1 °
пн
1 °
вт
2 °
Цветин Филипов
Цветин Филиповhttp://www.newsone.bg
Цветин Филипов е журналист на информационния сайт NewsOne.bg. Всеки ден той ще ви запознава с най-важните и любопитни вътрешнополитически теми в страната, но ще научавате много от него и за сложните международни събития в областта на геополитиката, сигурността и икономиката. Цветин е репортер с опит в сферата на телевизионната журналистика и магистър по "Международна сигурност" от Софийския университет "Св. Климент Охридски" . През последните години изследователските му интереси са насочени силно към процесите в региона на Източна Азия.
София
облачно
0.3 ° C
0.7 °
-0.2 °
88 %
2.6kmh
100 %
пт
1 °
сб
1 °
нд
1 °
пн
1 °
вт
2 °

Прочети още

Приложение BNT NEWS на БНТ е с нова, усъвършенствана версия

През 2023 г. Българската национална телевизия продължава успешната реализация на своята стратегия за развитие, в която дигитализацията е...

Разследване за незаконна банкова дейност

Под ръководството на Окръжна прокуратура – Видин се води разследване за извършени престъпления по чл. 321, ал.3, вр....

Повече чужденци посещават България

Пътуванията на български граждани в чужбина през декември 2022 г. са 604.7 хил., или с 9.7% над регистрираните...

ВМРО: Столичният общински съвет трябва да провери спешно гробищните паркове в София

Хаосът и разрухата там са обида към столичани Общинските съветници на ВМРО в Столичния общински съвет отново подготвят предложение...