fbpx
26.8 C
София
19 август 2022 | петък | 14:41

Биткойнът удари исторически стойности

Криптовалутата достигна 67 570 долара

- РЕКЛАМА -spot_img
- РЕКЛАМА -spot_img

Биткойнът отбеляза ръст с 7,16 на сто и по този начин записа рекорден ръст, равняващ се на 67 570 долара. Данните са на специализирания портал CoinDesk и бяха цитирани от ТАСС.

Ръст се наблюдава и при другата популярна криптовалута – Етер. Базирана на блокчейн мрежата Етериум, тя също отбеляза рекорден ръст, като цената й вече е 4 768 долара. Стойността на етера се покачи с 59% само от началото на октомври.

Експерти в областта прогнозират, че цените на криптовалутите ще продължат да растат в идните месеци.

Символична политическа подкрепа за беше получена и от градоначалниците на Ню Йорк и Маями, които поискаха да получат първите си възнаграждения в биткойни, а кметът на “Голямата ябълка” Ерик Адамс дори загатна, че иска да превърне града в център за развитието на този тип активи.

А на фона на вълненията в Америка, Австралия обяви, че ще предложи криптовалутите да бъдат въведени и в търговията на дребно.

- РЕКЛАМА -spot_img
Цветин Филипов
Цветин Филиповhttp://www.newsone.bg
Цветин Филипов е журналист на информационния сайт NewsOne.bg. Всеки ден той ще ви запознава с най-важните и любопитни вътрешнополитически теми в страната, но ще научавате много от него и за сложните международни събития в областта на геополитиката, сигурността и икономиката. Цветин е репортер с опит в сферата на телевизионната журналистика и магистър по "Международна сигурност" от Софийския университет "Св. Климент Охридски" . През последните години изследователските му интереси са насочени силно към процесите в региона на Източна Азия.
Последни новини
- РЕКЛАМА -spot_img
Подобни новини
- РЕКЛАМА -spot_img