fbpx
17.7 C
София
13 август 2022 | събота | 06:40

Биляна Дудова отива на световното първенство в Белград

Дудова пребори Тайбе Юсеин в решаваща битка в Букурещ

- РЕКЛАМА -spot_img
- РЕКЛАМА -spot_img

Биляна Дудова победи Тайбе Юсеин в решаваща битка на международния турнир по борба в Букурещ за титулярно място в кат. 62 кг. Това ѝ осигурява участие на световното първенство в Белград през октомври.

Според определените и обявени правила от Българската федерация по борба победителят в схватка, ще участва в категория до 62 кг на шампионата на планетата.

Преди месец Дудова победи съперничката си на държавното първенство в драматична схватка. 

Напрежението между Юсеин и Дудова се зароди след решението на федерацията да прати Тайбе Юсеин на европейското първенство. Световната и европейска шампионка в категорията до 59 кг Дудова изригна срещу това. В крайна сметка Юсеин отиде на шампионата на Стария континент и завоюва златен медал.

За Юсеин категория до 62 кг е титулярна. В нея тя спечели бронзов медал от олимпиадата в Токио преди година и златен на Евро 2022. Дудова от своя страна се качи в тази категория от тази до 59 кг в началото на този сезон. Тя направи това заради факта, че предишната не е олимпийска. Освен това новата е най-близка до теглото й.

- РЕКЛАМА -spot_img
Тоня Стоянович
Тоня Стояновичhttp://www.newsone.bg
Тоня Стоянович работи като журналист повече от 20 години. Първите си стъпки в бранша прави под ръководството на Томислав Русев, като спортен репортер. Споделя, че никога няма да забрави първия си урок, а именно правилото ,че няма лош отговор ,а лошо зададен въпрос. В последната година от следването си в Национална спортна академия „Васил Левски“ записва втора специалност спортна журналистика. Почти 10 години отразява състезания от моторните спортове, волейбол, борба и др. Завършва магистратура “Електронни медии“ в Софийския университет „Св. Климент Охридски“. От 2013 година работи като репортер,редактор и водещ в политическите новини в телевизия. В живота и в работата си винаги си напомня думите на италиански поет Данте Алигиери, че „Най-горещите места в ада са предназначени за онези, които по време на големи морални изпитания са пазили неутралитет.“
Последни новини
- РЕКЛАМА -spot_img
Подобни новини
- РЕКЛАМА -spot_img