fbpx
30.8 C
София
4 юли 2022 | понеделник | 19:46

Бил Клинтън се възстановява от инфекция в болница в Калифорния

Говорителят му отрече да става въпрос за COVID-19

- РЕКЛАМА -spot_imgspot_img
- РЕКЛАМА -spot_imgspot_img

Бившият американски президент Бил Клинтън се възстановява след два дни на лечение в болница в Калифорния. Той постъпва в медицинско заведение, в резултат от инфекция, за която се предполага, че е тръгнала от уринарния тракт.

Говорителят на бившия държавен глава Анхел Уреня увери, че приемането на Клинтън не е свързано със заразяване от COVID-19.

“Подобрява се и е в добро състояние на духа, благодари изключително много на лекарите, сестрите и персонала, които са му предоставили отлични грижи”, допълва Уреня.

Говорителят съобщи още, че лекарите в Калифорния са в постоянна връзка с личните доктори на Клинтън в Ню Йорк, най-вече с неговия кардиолог, тъй като наскоро е претърпял сърдечна операция. БГНЕС предава, че той е настанен в интензивно отделение, но това е направено само, за да се гарантира неговата лична неприкосновеност.

Си Ен Ен цитира медицински лица, които обясниха, че експрезидентът е потърсил медицинска помощ, след като почувствал умора. Той ще остане под наблюдение в следващите дни, но лекарите уверяват, че се повлиява добре от антибиотичното лечение и скоро може да бъде изписан.

Бил Клинтън беше президент на Съединените щати от от 1993 до 2001г. През юни тази година той издаде втория си роман “Дъщерята на президента” – политически трилър, написан заедно с писателя Джеймс Патерсън.

- РЕКЛАМА -spot_imgspot_img
Цветин Филипов
Цветин Филиповhttp://www.newsone.bg
Цветин Филипов е журналист на информационния сайт NewsOne.bg. Всеки ден той ще ви запознава с най-важните и любопитни вътрешнополитически теми в страната, но ще научавате много от него и за сложните международни събития в областта на геополитиката, сигурността и икономиката. Цветин е репортер с опит в сферата на телевизионната журналистика и магистър по "Международна сигурност" от Софийския университет "Св. Климент Охридски" . През последните години изследователските му интереси са насочени силно към процесите в региона на Източна Азия.
Последни новини
- РЕКЛАМА -spot_img
Подобни новини
- РЕКЛАМА -spot_img

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here