fbpx
26.8 C
София
19 август 2022 | петък | 14:00

Бил Гейтс дарява 20 милиарда долара за справяне с тежките кризи

Съоснователят на "Майкрософт" изрази надежда други заможни и знатни особи също да дадат повече средства

- РЕКЛАМА -spot_img
- РЕКЛАМА -spot_img

Бил Гейтс, който е обезпокоен от “тежките страдания”, предизвикани от световни кризи, включително от пандемията от коронавируса, обяви днес, че ще дари 20 милиарда долара на своята фондация, за да може тя да ги използва за съответните нужди, предаде Асошиейтед прес.

Дарението, комбинирано с 3,1-те милиарда долара, дадени миналия месец от Уорън Бъфет, вдига капитала на фондацията на Бил и Мелинда Гейтс до около 70 милиарда долара, правейки я една от най-големите, ако не и най-голямата в света. Съоснователят на “Майкрософт” изрази надежда други заможни и знатни особи също да дадат повече средства, пише БТА.

Фондацията на семейство Гейтс планира да увеличи годишния си бюджет с 50 процента спрямо нивото преди пандемията до около 9 милиарда долара до 2026 г. Тя се надява това да помогне да подобряване на образованието, намаляване на бедността и постигане глобален напредък към премахване на предотвратими заболявания, както и на равенство между половете – процес, който според нея е в застой през последните години.

- РЕКЛАМА -spot_img
Нели Ставрева
Нели Ставреваhttp://www.newsone.bg
Журналист с дългогодишен опит в печатни и електронни издания. Дипломиран журналист в “Университета за Национално и световно стопанство”. Работила е като редактор и продуцент във водещи български масмедии.
Последни новини
- РЕКЛАМА -spot_img
Подобни новини
- РЕКЛАМА -spot_img