28.11.2022 | понеделник | 04:17

БФС: „Зелен“ сертификат за всички в българския футбол

Публикувано:

Сподели поста:

От 25 октомври (понеделник) всички лица, които са ангажирани с футболна среща, независимо от нивото, трябва да имат „зелен“ сертификат. Това ясно от заповед на БФС, която е разпространена чрез зоналните съвети на футболната централа до клубовете, които са получили разпореждане за провеждането на мачовете, съобщи бТВ.

През уикенда подобно разпореждане получиха отборите от Първа лига и Втора лига. Изискванията са свързани не само с допускането на публика, а и с наличието на „зелен“ сертификат за всички футболисти, съдии и длъжностни лица и персонал.

Сега това изискване влиза в сила за всички отбори, като в детско-юношеския футбол ще важи само за лицата над 18 години – треньори, съдии, длъжностни лица и персонал.

„Зелен“ сертификат се издава на ваксинирани, преболедували и тези с PCR или антигенен тест, направен съответно 72 или 48 часа преди мача.

Контролът на заповедта е поверен на клубовете-домакини и делегатите на съответните срещи.

Георги Донков
Георги Донковhttp://www.newsone.bg
От близо 30 години Георги Донков работи като журналист. Практикувал е професията в почти всички видове медии, в различни точки на света. Макар че най-дълго е работил в телевизията, голямата му любов си остава радиото, а последната му страст са онлайн медиите.
София
снеговалеж
1.2 ° C
2.1 °
0.7 °
93 %
1.5kmh
100 %
пн
3 °
вт
4 °
ср
5 °
чт
5 °
пт
4 °

Прочети още

Информация за състоянието на републиканските пътища към 17:30 ч. на 27.11.2022 г.

МЕТЕОРОЛОГИЧНА ОБСТАНОВКА: Температурите са в интервала от -4 °С до +13 °С. Времето над страната е предимно облачно. Слаб...

Cъвет на президентите на BusinessEurope

Cъвет на президентите на BusinessEurope

Весела Лечева ще участва в Съвета по образование, младеж, култура и спорт в Брюксел

Министърът на младежта и спорта Весела Лечева и заместник-министър Петър Бучков отпътуваха за Брюксел днес, където утре и...

Литературният феномен „Ордеса“ е вече на български

Разтърсващ и дълбок, романът е посветен на любовта, загубата и паметта Познат на българската публика със своята поезия, забележителният...