fbpx
26.8 C
София
15 август 2022 | понеделник | 18:13

Безплатни прегледи за хепатит В и С в Ловеч

Изследванията са доброволни и анонимни

- РЕКЛАМА -spot_img
- РЕКЛАМА -spot_img

Безплатни скринингови изследвания за Хепатит B и С ще правят в Ловеч от утре. Така в града ще отбележат 28-ми юли – Световния ден за борба с хепатита, съобщава местната регионална здравна инспекция.

Желаещите ще могат да си направят скринингови изследвания с бързи тестове по метода ELIZA. В инициативата ще се включат и доброволци от Българския червен кръст (БЧК) и сдружение “Знание”. Към доброволците ще се присъедини и здравен медиатор от общината.

Изследванията са доброволни и анонимни, и ще се проведат на няколко места в града: МБАЛ “Кардиолайф”, Областната администрация, затвора, Медицинския център и болницата в Ловеч.

- РЕКЛАМА -spot_img
Росица Лаханова
Росица Лахановаhttp://www.newsone.bg
Росица Лаханова е родена в София. Завършва Журналистика и Българска филология със специалност “Езикознание” . Мечтае да се занимава със старобългарски език, но съдбата я изпраща в телевизията. Работи в сферата на електронните медии от 1999. Била е редактор, сценарист и водещ в сутрешен блок, съботно-неделни и нощни блокове в телевизиите НКТ “Евроком”-София, ББТ, “Диема”, “7 дни”, БНТ. От 1.6.2022 е член на екипа на NewsOne LIVE TV. Обича театъра, конния спорт и бързите коли. Любима книга - “Малкият принц”, верую : най-важните неща се виждат със сърцето.
Последни новини
- РЕКЛАМА -spot_img
Подобни новини
- РЕКЛАМА -spot_img