fbpx
20.2 C
София
19 август 2022 | петък | 04:34

Безплатна морска разходка за гражданите на Бургас осигурява ръководството на пристанището

Пристанище Бургас ще бъде домакин на представянето на международния производител на експедиционни яхти Bering Yachts

- РЕКЛАМА -spot_img
- РЕКЛАМА -spot_img

Безплатна разходка по море осигурява ръководството на Пристанище-Бургас за жители на града. Това ще се случи на 18 май, когато Пристанище Бургас ще чества 119 години от откриването му за търговско корабоплаване. Туристическият катамаран “Бургус” ще направи два курса по бургаското крайбрежие. Първият курс е с начало 11:00 часа, а вторият – в 13:00 часа. Отпътуването ще е от втория пасажерски терминал “Магазия 1”, съобщиха от пресцентъра на пристанището.

От там информираха, че по време на празника, Пристанище Бургас ще бъде домакин на представянето на международния производител на експедиционни яхти Bering Yachts. Компанията е регистрирана в Северна Каролина, САЩ, с офиси във Флорида, Монако, Лимасол. Bering започва да стори своите яхти в Китай, а през 2017 година премества производството си в Турция.

Бургаската морска общност оказа ефективна логистична подкрепа на Bering Yachts да изберат корабостроителницата в Бургас за своя нова база. Първите стъпки в тази насока вече са направени. Инициативата ще подпомогне развитието на яхтинга в нашия град, а и ще осигури работни места за квалифицирани специалисти в областта на строителството на яхти и суперяхти, казаха от ръководството на пристанището в Бургас.

Яхта на компанията ще акостира в бургаското пристанище на 16 май на четвърто корабно място, до “Магазия 1”. На 18 май от 10:00 до 13:00 часа за гражданите ще има осигурен свободен достъп за разглеждането ѝ, допълва БТА.

- РЕКЛАМА -spot_img
Лили Тошева
Лили Тошеваhttp://www.newsone.bg
Лили Тошева е журналист в информационния сайт newsONE.bg. Има дългогодишен опит в националните телевизии като репортер, редактор и продуцент. Участвала е в създаването и стартирането на новинарското съдържание на две телевизии. Опитът й в реализацията на национални проекти в неправителствения сектор, насочени към интеграцията на деца и младежи в неравностойно положение, приема като кауза, която по-късно й помага да прави новини в подкрепа на хората с увреждания. Вярва, че журналистиката трябва да помага на хората за решаването на проблемите им, тъй като електронните медии дават тази възможност, освен да информират. В newsOne.bg Лили Тошева ще Ви представя най- актуалното от деня в сферата на държавното управление, местната власт, образованието, социалната сфера, здравеопазването, иновациите, медиите и обществения живот. Фокусът й на работа ще е в създаването на „добри новини“, ще ви среща с личности, които са приели грижата за по-слабия като своя кауза. Лили Тошева ще ви запознае и с млади учени от водещите университети в България и Българската академия на науките, които работят по иновативни проекти в областта на медицината, физиката, химията, биотехнологиите и инженерните науки.
Последни новини
- РЕКЛАМА -spot_img
Подобни новини
- РЕКЛАМА -spot_img