fbpx
21.1 C
София
събота | 28.05.2022 | 01:40:51
събота | 28.05.2022 | 01:40:51
21.1 C
София

Без „зелена“ зона в столичните квартали „Гео Милев“ и „Редута“

Визията на кмета на „Слатина“ за начина, по който трябва да функционира регулирането на паркирането в квартали от смесен тип - жилищен и бизнес, се различава от сегашната концепция на „зелената зона“

- РЕКЛАМА -spot_img
- Реклама -spot_imgspot_img

Кметът на столичния район „Слатина“ Георги Илиев обяви резултатите от онлайн допитването сред гражданите на кварталите „Гео Милев“ и „Редута“ относно желанието им за въвеждане на „зелена“ зона в тях и съответно решението си за прилагане на този механизъм за паркиране там.

„Зелена зона в „Гео Милев“ и „Редута“ тази година няма да се въвежда. Проучването беше осъществено изцяло онлайн и в него имаха право да участват граждани, чийто постоянен или настоящ адрес е в тези два квартала. Поясняваме, че допитването беше с информативна цел, а не с функция на референдум. Това дали да препоръча на Столичния общински съвет въвеждане на Зелена зона, или не, е изцяло в правомощията на районния кмет“, това обясниха в социалната мрежа от районната администрация.

Визията на кмета на „Слатина“ за начина, по който трябва да функционира регулирането на паркирането в квартали от смесен тип – жилищен и бизнес, се различава от сегашната концепция на „зелената зона“. Според Георги Илиев първият автомобил следва да може да паркира безплатно, за втория тази услуга да е много по-скъпа, а винетни стикери за паркиране да могат да се издават не само по постоянен, но и по настоящ адрес.

- Реклама -spot_imgspot_img
Мариана Климентиева
Мариана Климентиеваhttp://www.newsone.bg
Мариана Климентиева е журналист на информационния сайт newsOne.bg. Всеки ден тя ще ви информира за най-важните и любопитни обществени теми, новини от икономиката, земеделието, технологиите и светските новини. Мариана е редактор с над 18-годишен опит в печатните издания и онлайн издания и е и магистър по "Журналистика " от Софийския университет "Св. Климент Охридски" .
Последни новини
- Реклама -spot_img
Още новини
- Реклама -spot_img

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук