fbpx
26.8 C
София
четвъртък | 26.05.2022 | 18:11:53
четвъртък | 26.05.2022 | 18:11:53
26.8 C
София

Без шествие в София за 1 май

Социалистите отбелязват празника под надслов "Достоен труд в мирен свят"

- РЕКЛАМА -spot_img
- Реклама -spot_imgspot_img

БСП ще отбележи 1 май – Денят на труда и международната работническа солидарност, празник на вестник “Дума” и левия печат, с различни инициативи и събития в цялата страна. Честването на празника ще е под надслов “Достоен труд в мирен свят”, съобщиха от пресцентъра на партията.

Социалистите в София ще отбележат 1 май с митинг-концерт на лятната естрада в Борисовата градина от 11:00 часа, но без традиционно шествие. В честването в столицата ще се включи и министърът на туризма Христо Проданов, както и представители на синдикатите и на Съюза на българските журналисти. Предвидена е музикална и фолклорна програма. Ще бъде отбелязан и празникът на в. ”Дума” и левия печат.

Лидерът на БСП, вицепремиер и министър на икономиката и индустрията Корнелия Нинова ще участва в честванията на 1 май в Кърджали. Министърът на труда и социалната политика Георги Гьоков ще бъде заедно със съгражданите си в Стара Загора, а министърът на земеделието Иван Иванов – в Шумен.

В Бургас социалистите ще отбележат Деня на труда с автошествие. Във Варна, Перник, Стара Загора, Русе и Кърджали ще има митинг-концерти и събори. В Ловеч ще се дискутират въпроси, свързани с правата на трудещите се.

Последно БСП организира първомайско шествие в София през 2019 г., показва справка на БТА. Заради пандемията от COVID-19 през 2020 г. Денят на труда премина без прояви, а миналата година левицата отбеляза 1 май с митинг-концерт в столицата и събития в страната.

В същото време учредителите на новата партия “Изправи се България” планират днес шествие до Министерския съвет по повод 1 май. Събитието под надслов “Силата е в хората” ще се състои след учредителното събрание на новата социална формация в НДК, информират от “Изправи се.БГ”, предаде БТА.

- Реклама -spot_imgspot_img
Мариана Климентиева
Мариана Климентиеваhttp://www.newsone.bg
Мариана Климентиева е журналист на информационния сайт newsOne.bg. Всеки ден тя ще ви информира за най-важните и любопитни обществени теми, новини от икономиката, земеделието, технологиите и светските новини. Мариана е редактор с над 18-годишен опит в печатните издания и онлайн издания и е и магистър по "Журналистика " от Софийския университет "Св. Климент Охридски" .
Последни новини
- Реклама -spot_img
Още новини
- Реклама -spot_img

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук