fbpx
20.2 C
София
19 август 2022 | петък | 05:31

Без сертификат: Не допуснаха кмета на Букурещ на среща с премиера на страната

Двамата трябваше да се срещнат в Двореца Виктория

- РЕКЛАМА -spot_img
- РЕКЛАМА -spot_img

Кметът на Букурещ – Никушор Дан не можа да се срещне с временния премиер Флорин Къцу в сградата на правителството, защото няма зелен сертификат, съобщава телевизия Диджи 24.

Противоепидемичните мерки в Румъния изискват за достъп до публични институции сертификат за ваксинация, документ за преболедуване на COVID-19 през последните 180 дни или отрицателен тест.

Програмата на премиера Флорин Къцу предвиждаше за днес среща с кмета Никушор Дан, за да обсъдят проблема с топлофицирането на Букурещ. Срещата бе обявена в Двореца Виктория, където се намира Министерският съвет. Тъй като се оказало, че кметът няма зелен сертификат, тя се състоя в централата на Национално-либералната партия, информира Диджи 24.

На излизане кметът бе запитан дали има зелен сертификат. “В момента нямам, но не това бе проблемът”, отвърна градоначалникът.

- РЕКЛАМА -spot_img
Сергей Тодоров
Сергей Тодоровhttps://www.newsone.bg
Сергей Тодоров е главен редактор на информационния сайт NewsOne.bg. Работил е като репортер в няколко национални телевизии, както и в печатни , и в онлайн издания. Автор е на редица материали и разследвания. Завършил е „Политология“ в УНСС.
Последни новини
- РЕКЛАМА -spot_img
Подобни новини
- РЕКЛАМА -spot_img