fbpx
28.8 C
София
петък | 27.05.2022 | 18:55:07
петък | 27.05.2022 | 18:55:07
28.8 C
София

Без планов прием, планови операции и свиждания в болниците в София

- РЕКЛАМА -spot_img
- Реклама -spot_imgspot_img

Забранени са плановият прием, операциите и свижданията в болниците в София. Това е разписано в заповед за въвеждане но нови противоепидемични мерки в града, която е издадена от шефа на СРЗИ.

Мярката влиза в сила в полунощ на 12 януари.

Изключение ще се прави за дейностите, свързани с трансплантация на органи, тъкани и клетки, диагностиката и лечението на пациенти с онкологични и онкохематологични заболявания, дейностите по асистирана репродукция и ражданията, дейностите по рехабилитация, продължително лечение и психиатрична помощ.

Посещенията на външни лица са забранени за всички лечебни заведения за болнична помощ на територията София-град, с изключение на свижданията на пациенти в терминален стадии.

Забраната не се отнася за контролните органи при осъществяване на контролната им дейност.

Временните противоепидемични мерки, определени с настоящата заповед, ще бъдат променени в зависимост от развитието на епидемичната ситуация на територията на София-град.

По инициатива на директора на Столичната РЗИ д-р Данчо Пенчев на 11 януари, от 10:00 ч., във ВМА ще се проведе работна среща с директорите на столичните болници, директора на Центъра за спешна медицинска помощ – София, доц. Ангел Кунчев – Главен държавен здравен инспектор, и Иванка Динева – управител на Столичната здравноосигурителна каса, съобщиха още от пресцентъра на СРЗИ.

Ще се обсъжда организацията на работата във връзка с покачващата се заболеваемост от Ковид-19 на територията на София.

- Реклама -spot_imgspot_img
Георги Донков
Георги Донковhttp://www.newsone.bg
От близо 30 години Георги Донков работи като журналист. Практикувал е професията в почти всички видове медии, в различни точки на света. Макар че най-дълго е работил в телевизията, голямата му любов си остава радиото, а последната му страст са онлайн медиите.
Последни новини
- Реклама -spot_img
Още новини
- Реклама -spot_img

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук