fbpx
18.8 C
София
20 август 2022 | събота | 05:51

Първо в newsONE: През септември възстановяват работата на асансьора на метростанция “Европейски съюз”

Временно поставят рампи-релси към подлезите на метрото

- РЕКЛАМА -spot_img
- РЕКЛАМА -spot_img

През септември възстановяват работата на асансьора на метростанция “Европейски съюз”. Това съобщи специално за newsONE изпълнителният директор на “Метрополитен” инж. Стоян Братоев.

Той беше повреден на 5 юли от джип, който причини катастрофа с таксиметров автомобил и завършил със смъртта на две млади момичета на бул. “Черни връх”.

След инцидентът никой не си даде сметка, че този асансьор е единственият начин трудно подвижни хора и родители с детски колички да достигнат до метрото или да използват подлеза, за да пресекат до другата страна на булеварда. 

NewsONE се зае да потърси отговора на най-важния въпрос – кога ще бъде възстановена достъпността на всички хора в района. Директорът на “Метрополитен” инж. Стоян Братоев обясни, че демонтирането на асансьора е било забавено поради водещото се разследване. Той заяви, че в началото на миналата седмица следователите са дали разрешение за демонтаж и това вече е свършено.

Братоев коментира, че в момента тече процес на подписване на договор за доставка на ново съоръжение и се очаква асансьорът да заработи отново през септември. По думите му причината, това да се случи толкова късно, е времето за производство, доставка и монтаж.

В отговор на въпрос дали ще бъде потърсено решение докато бъде монтирано новото съоръжение, инж. Братоев обяви, че като временна мярка е разпоредил да се монтират рампи – релси на стълбите, водещи към метрото. 

Светозар Филипов е трудноподвижен и изпитва най-силно липсата на асансьор.

“Без съоръжението, достъпът на хора в затруднено положение, с инвалидни колички или на майки с деца до 13-та ДКЦ е ограничен”, заяви той.

Филипов коментира, че временното решение да се поставят релси не е разумно решение. Според него дори електрическа инвалидна количка не би могла да се изкачи по тях. 

Той препоръча движението по  булевард “Черни връх” временно да се преустрои, като се монтира светофарната уредба за пешеходци, за да е възможно пресичането, без използването на подлез. 

- РЕКЛАМА -spot_img
София-Никол Николова
София-Никол Николоваhttp://www.newsone.bg
София-Никол Николова има опит като репортер в информационна агенция. Работила е и в сферата на рекламата. Обучава се в бакалавърска програма “Връзки с общественноста” на СУ „Св. Климент Охридски“. Обича да пътува и се занимава със спортно катерене.
Последни новини
- РЕКЛАМА -spot_img
Подобни новини
- РЕКЛАМА -spot_img