fbpx
More

  Бетина Жотева вече работи за Иван Гешев

  Убеден съм, че експертизата на г-жа Жотева ще допринесе за задълбочаване взаимодействието на прокуратурата с европейските и международни институции”, заяви ръководителят на пресцентъра Веселин Иванов

  Доскорошният председател на Съвета за електронни медии (СЕМ) Бетина Жотева вече работи в дирекция “Публична комуникация” към администрацията на главния прокурор Иван Гешев, информира “Свободна Европа”. Изданието е получило потвърждение за назначението от пресцентъра на държавното обвинение.

  Припомняме, че Жотева беше член на СЕМ от 2016 до 2022 г. от квотата на президента Росен Плевнелиев. През последните две години от мандата си тя беше председател на медийния регулатор. На 9 май президентът Румен Радев назначи на нейното място дългогодишния военен репортер на bTV Габриела Наплатанова.

  На въпрос на “Свободна Европа” дали Жотева е спечелила конкурс за позицията ръководителят на пресцентъра на прокуратурата Веселин Иванов е отговорил, че тя е била назначена “до провеждането на конкурс”.

  “Радвам се, че професионалист с дългогодишен опит в институционалните комуникации и връзките с обществеността прие поканата ми да се присъедини към дирекцията. Убеден съм, че експертизата на г-жа Жотева ще допринесе за задълбочаване взаимодействието на прокуратурата с европейските и международни институции”, заяви Иванов.