fbpx
16.7 C
София
четвъртък | 26.05.2022 | 04:58:07
четвъртък | 26.05.2022 | 04:58:07
16.7 C
София

Бербок: Албания и Северна Македония трябва да започнат преговори за членство в ЕС през първото полугодие на 2022

Темата е била обсъдена и с българския външен министър Теодора Генчовска

- РЕКЛАМА -spot_img
- Реклама -spot_imgspot_img

Министърът на външните работи на Германия Аналена Бербок каза, че Албания и Република Северна Македония трябва да започнат преговори за членство в ЕС през първото полугодие на 2022 година, предават германски медии.

Според нея страни като Украйна, а също така и други държави, отдавна виждат бъдещето си в ЕС.

“Ние не само че няма да разочароваме тези страни, но и ще изпълним обещанието си за членство в Европейския съюз”, увери тя.

От думите й стана ясно, че това се отнася и за някои страни от Западните Балкани, преди всичко Албания и Северна Македония и точно затова сега през първото полугодие най-накрая трябва да започнат преговорите за присъединяване на Албания и Северна Македония. Тя допълни, че това е отдавна назряла стъпка.

Бербок подчерта, че е провела двустранни разговори с българския външен министър Теодора Генчовска, по време на които двете страните са се съгласили, че в сегашната ситуация е изключително важно да започнат преговори за присъединяване на Албания и Северна Македония към ЕС.

Освен това германският външен министър

отбеляза, че сръбските власти също така трябва да подкрепят политиките на ЕС, включително санкциите, ако страната иска да стане член на евросъюза.

“Същото се отнася и за други страни от Западните Балкани, които ясно показаха тези дни, тези седмици, че повечето от тях виждат бъдещето си, своята сигурност в Европейския съюз. Ето защо те подкрепят европейските санкции“, допълни тя.

Според нея, ако някой се стреми да стане член на Европейския съюз, което иска Сърбия, тогава от изключително значение е подкрепата за външната политика на ЕС и подкрепата за съответните санкции.

- Реклама -spot_imgspot_img
Владимир Христовски
Владимир Христовскиhttps://www.newsone.bg
Владимир Христовски е заместник главен редактор и журналист в информационния сайт NewsOne.bg. Той има дългогодишен опит, придобит при работата си във вестници, радио, телевизия и информационна агенция. През годините той се насочва към създаването на новини за хората. Христовски вярва, че журналистиката, освен че трябва да информира точно и безпристрастно, трябва да помага и решава трайно проблеми, да бъде в основата на законодателни промени, водещи до качествената промяна на живота на обществото. В NewsOne.bg Владимир Христовски ще Ви информира за актуалното и най-важното от деня в страната, от сферата на Столичната община, образованието, социалната сфера, здравеопазването, иновациите, културата. Също така ще Ви среща с добрия пример, ще съдейства за разрешаването на проблеми и ще Ви среща с интересни и вълнуващи личности. Като запазена негова марка, той ще търси и отговорите на онези въпроси, които малцина журналисти се осмеляват да задават.
Последни новини
- Реклама -spot_img
Още новини
- Реклама -spot_img

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук