fbpx
21.1 C
София
събота | 28.05.2022 | 01:11:06
събота | 28.05.2022 | 01:11:06
21.1 C
София

Белият дом: САЩ ще огласят тази седмица нови санкции срещу Русия

Президентът Джо Байдън ще настоява руският президент Владимир Путин да си плати за военните престъпления, извършени в Украйна

- РЕКЛАМА -spot_img
- Реклама -spot_imgspot_img

Съединените щати ще огласят тази седмица нови санкции срещу Русия заради нахлуването й в Украйна, заяви съветникът по националната сигурност Джейк Съливан, цитиран от Ройтерс.

Той каза, че още санкции срещу руския енергиен сектор се обсъждат и в разговори с европейските съюзници.

Пред репортери в Белият дом съветникът на американския президент посочи, че през следващите дни САЩ ще обявят също допълнителна военна помощ за Украйна.

Русия вероятно планира “да разположи десетки хиляди войници” в Източна Украйна, пренасочвайки фокуса си към южната и източната част на страната, каза Съливан. При сегашните обстоятелства смятаме, че Русия преразглежда военните си цели, съсредоточавайки се по-скоро върху Източна и части от Южна Украйна, отколкото върху голямата част от територията, допълни той.

Съливан предупреди, че следващата фаза от военните действия може да се проточи, тъй като руските войски имат числено превъзходство над украинските.

Съветникът определи като трагични и шокиращи картините от град Буча, който украинските войски си върнаха след прегрупирането на руските сили, допълва БТА.

Президентът Джо Байдън ще настоява руският президент Владимир Путин да си плати за военните престъпления, извършени в Украйна, заяви Съливан. САЩ ще се консултират със своите съюзници по въпроса за търсенето на отговорност, което може да стане в Международния наказателен съд или на друго място, добави той.

- Реклама -spot_imgspot_img
Лили Тошева
Лили Тошеваhttp://www.newsone.bg
Лили Тошева е журналист в информационния сайт newsONE.bg. Има дългогодишен опит в националните телевизии като репортер, редактор и продуцент. Участвала е в създаването и стартирането на новинарското съдържание на две телевизии. Опитът й в реализацията на национални проекти в неправителствения сектор, насочени към интеграцията на деца и младежи в неравностойно положение, приема като кауза, която по-късно й помага да прави новини в подкрепа на хората с увреждания. Вярва, че журналистиката трябва да помага на хората за решаването на проблемите им, тъй като електронните медии дават тази възможност, освен да информират. В newsOne.bg Лили Тошева ще Ви представя най- актуалното от деня в сферата на държавното управление, местната власт, образованието, социалната сфера, здравеопазването, иновациите, медиите и обществения живот. Фокусът й на работа ще е в създаването на „добри новини“, ще ви среща с личности, които са приели грижата за по-слабия като своя кауза. Лили Тошева ще ви запознае и с млади учени от водещите университети в България и Българската академия на науките, които работят по иновативни проекти в областта на медицината, физиката, химията, биотехнологиите и инженерните науки.
Последни новини
- Реклама -spot_img
Още новини
- Реклама -spot_img

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук