fbpx
21.8 C
София
събота | 28.05.2022 | 12:55:46
събота | 28.05.2022 | 12:55:46
21.8 C
София

БАЗ: Правителството само ни мачка и няма никаква подкрепа за бизнеса

Г-н Василев, сори, но се държите неадекватно, заявиха ресторантьорите

- РЕКЛАМА -spot_img
- Реклама -spot_imgspot_img

Българската асоциация на заведенията (БАЗ) и Сдружението на заведенията в България (СЗБ) изразиха възмущение от поредното изказване на вицепремиера и министър на финансите Асен Василев. В свое публично изявление министърът казва, че е против диференцираната ставка на ДДС, защото „видяхме с ресторантьорите, че това не стига до крайния потребител.“

В писмо до медиите от Асоциацията отговориха на Василев:

„Г-н Василев, сори, но се държите неадекватно към бизнеса. Още когато беше въведена тази антикризисна мярка, беше обявено, че тя е за спасяване на бизнеса и ние честно и отговорно заявихме, че от нея не може да се очаква намаляване на цените. Нашият бранш беше затворен за около година, та можеше и нулеви цени да обявим, защото през това време нямаше заведения, в които да се влезе. Оборот също нямаше… В резултат, на което огромна част от нашите колеги фалираха“, се казва в съобщението до медиите.

Според БАЗ антикризисното намаляване на ДДС спаси поне останалите, които успяха да запазят препитанието си и голяма част от служителите си. Поради тази причина е много важно тази ставка да бъде запазена и след края на годината.

„Правителството си е раздало опорни точки колко много помагало на бизнеса и ги развява по телевизора. Не! Ние сме част от българския бизнес и ви казваме, че само ни мачкате и от вас няма никаква подкрепа. Сега спирате и без това скопената мярка 60/40 в разгара на летния сезон. Имахме известни съмнения дали го правите от незнание и неопитност, но вече сме убедени – целите се в закриването на цели сектори от българската икономика. Защо го правите, още не можем да разберем,“ категорични са от БАЗ.

- Реклама -spot_imgspot_img
Мариана Климентиева
Мариана Климентиеваhttp://www.newsone.bg
Мариана Климентиева е журналист на информационния сайт newsOne.bg. Всеки ден тя ще ви информира за най-важните и любопитни обществени теми, новини от икономиката, земеделието, технологиите и светските новини. Мариана е редактор с над 18-годишен опит в печатните издания и онлайн издания и е и магистър по "Журналистика " от Софийския университет "Св. Климент Охридски" .
Последни новини
- Реклама -spot_img
Още новини
- Реклама -spot_img

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук