fbpx
21.8 C
София
събота | 28.05.2022 | 12:50:58
събота | 28.05.2022 | 12:50:58
21.8 C
София

Бави се строителството на детски градини в “Красно село” и “Лозенец”

- РЕКЛАМА -spot_img
- Реклама -spot_imgspot_img

В столичните райони “Лозенец” и “Красно село” има забавяне на строителството на детски градини, заяви кметът Йорданка Фандъкова. Тя инспектира изграждането на детска градина в квартал “Манастирски ливади” и допълни, че в София продължава строителството на 13 градини, други 16 ще бъдат проектирани. Все още обаче има недостиг на детски заведения навсякъде в столицата.

“Недостиг има навсякъде – някъде по-голям, някъде по-малък. Работят с различни темпове районните кметове. Това също е част от обяснението. Повечето се справят добре, гарантирали сме им финансирането и им го предоставяме веднага, след като имат необходимост. Имаме два района, в които забавянето е чувствително. Това са районите “Лозенец” и “Красно село”. Затова съм обявила и че следващите обекти там ще се строят от Столичната община. Иначе разчитам за всички останали на районните кметове”, заяви Йорданка Фандъкова.

През 2020 г. са отпуснати общо 65 млн.лв. на Столичната община с две постановления на Министерския съвет. До края на тази година Столичната община ще е разплатила общо около 39 млн.лв., съобщи кметът.

По думите й тези средства няма да са достатъчни и затова общината ще търси още източници за финансиране, за да може да бъде гарантирано изпълнението на цялата програма, която трябва да завърши през 2023 година.

Тя информира, че предвидената среща между нея и премиера Кирил Петков по темата за детските градини, ще се състои след Нова година.

По отношение на новата детска градина тя информира, че това е една от големите детски градини, които Столичната община строи в момента в кв. “Манастирски ливади – изток”.

Градината е за осем групи, с 200 деца, с басейн, с отделен физкултурен салон. Тя бъде отворена в началото на следващата учебна година.

В момента грубият строеж е приключен, сградата се довършва отвътре. През пролетта ще бъде изграден и дворът с площадките, каза кметът.

Тя съобщи, че междувременно е започнало и изграждането на улицата, която свързва квартала с детската градина. Когато бъде завършена детската градина, трябва да е готова и улицата.

- Реклама -spot_imgspot_img
Георги Донков
Георги Донковhttp://www.newsone.bg
От близо 30 години Георги Донков работи като журналист. Практикувал е професията в почти всички видове медии, в различни точки на света. Макар че най-дълго е работил в телевизията, голямата му любов си остава радиото, а последната му страст са онлайн медиите.
Последни новини
- Реклама -spot_img
Още новини
- Реклама -spot_img

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук