fbpx
17.7 C
София
13 август 2022 | събота | 07:02

“Барби”- атракция отвори врати в Торонто

След Канада, любимката на малки и големи ще отпътува за Съединените щати

- РЕКЛАМА -spot_img
- РЕКЛАМА -spot_img

“Светът на Барби” отвори врати в Торонто. Тази нова завладяваща туристическа атракция включва всичко, свързано с любимата кукла Барби, която има свои почитатели и сред децата, и сред възрастните.

„Тук има толкова много неща, свързани с Барби. Има десет различни стаи, но във всяка са разположени около 15 до 20 различни зони. Можем да кажем, че това е къщата на мечтите. В нея има три отделни секции: всекидневната на Барби, нейният офис, килер и кухнята й. Тя има своята тераса и басейн, кемпер, собствен парк, междузвездни авиолинии, лабораториите, звукозаписно студио, моден подиум, студио за интериорен дизайн. Списъкът продължава. Ако не спра сега, мога да продължа да ви разказвам цял ден. Заповядайте!“, отправи поканата към любопитните създателят на изложбата Джонатан Санфорд.

Изложбата представя и атракции като Междузвездните авиолинии на Барби, Къщата на мечтите, телевизионните ѝ студиа, както и различни модели на куклата.

За първи път Барби е пусната на пазара през 1959 г. в щата Уисконсин, САЩ. “Рожденият ѝ ден” е 9 март. Нейна „майка“ е Рут Хандлер Пълното име на Барби е Барбара Милисънт Робъртс. В Европа куклата започва да се продава през 1961 г.

Нейните пропорции по отношение на реалния свят са 1:6. Куклата е висока минимум 26 см, най-голям ръст е 50 см.

През 2001 година започват да се правят филми за Барби.

Изложбата “Светът на Барби” ще бъде представена в Ню Йорк, Чикаго, Хюстън и Лос Анджелис.

- РЕКЛАМА -spot_img
Росица Лаханова
Росица Лахановаhttp://www.newsone.bg
Росица Лаханова е родена в София. Завършва Журналистика и Българска филология със специалност “Езикознание” . Мечтае да се занимава със старобългарски език, но съдбата я изпраща в телевизията. Работи в сферата на електронните медии от 1999. Била е редактор, сценарист и водещ в сутрешен блок, съботно-неделни и нощни блокове в телевизиите НКТ “Евроком”-София, ББТ, “Диема”, “7 дни”, БНТ. От 1.6.2022 е член на екипа на NewsOne LIVE TV. Обича театъра, конния спорт и бързите коли. Любима книга - “Малкият принц”, верую : най-важните неща се виждат със сърцето.
Последни новини
- РЕКЛАМА -spot_img
Подобни новини
- РЕКЛАМА -spot_img