fbpx
More

  Банско е домакин за трети път на стартове от СК по сноуборд

  По време на конгреса на Международната федерация по ски (ФИС) в Милано бе утвърден календара за Световната купа за сезон 2022/23.

  Банско ще е домакин за трети път на стартове от Световната купа по сноуборд. По време на конгреса на Международната федерация по ски (ФИС) в Милано бе утвърден календара за Световната купа за сезон 2022/23.

  В него Банско взема стартове в паралелните дисциплини на 21 и 22 януари 2023 г. Това ще е третият път, в който най-добрите сноубордисти ще мерят сили под връх „Тодорка“.

  През 2017-а и 2018-а курортът също прие кръг от Световната купа, предаде БНР. Тогава зрителите видяха победата на Радослав Янков в паралелния гигантски слалом на 3 февруари 2017 година, както и второто му място в същата дисциплина 2 дни по-късно.

  През 2018-а освен в паралелните дисциплини Банско прие и стартовете по сноубордкрос. Тогава състезанията бяха само в паралелните дисциплини и се проведоха точно преди зимната олимпиада в Пьончан. В тях победа на паралелен гигантски слалом взе Естер Ледецка, която две седмици по-късно триумфира със златото в дисциплината на олимпиадата, а след това и в супергигантския слалом в алпийските ски.