fbpx
20.3 C
София
13 август 2022 | събота | 17:59

Българският туризъм предлага решения за справяне с кризата в бранша

Те изразиха недоволството си от управлението на Министерството на туризма

- РЕКЛАМА -spot_img
- РЕКЛАМА -spot_img

Огромна част от организациите в българския туризъм са готови да помогнат с програма и кадри за решаване на проблемите в бранша. За целта те се обърнаха с писмо към президента Румен Радев. В него те призоват, секторът и държавата да обединят усилия за решаване на проблемите на най-засегнатия от кризите сектор.

Организациите предлагат да помогнат, както с краткосрочна програма, така и със съдействие при съставянето на политическия кабинет на Министерството на туризма.

“Една от основните цели на програмата, която сме подготвили, е чрез съвместните ни обединени усилия и експертиза да осигурим условия за устойчиво развитие на туризма и предлагане на конкурентоспособен национален туристически продукт. Също така имаме готовност да Ви представим персонални номинации, които притежават, както необходимите етични и морални качества, така и компетентност, професионализъм, екипност и диалогичност, доказани през годините в съвместната ни работа”, пишат туристическите организации до президента.

От там коментират, че са разочаровани от слабото управление на Министерството на туризма в предходните служебни кабинети и се надяват, и очакват различен подход в търсене на нови способности и капацитет, както за справяне с последствията от COVID-19 и щетите, които нанесе на туристическата индустрия, така и с възможност за формулиране на оперативни решения, интелигентна визия, и комуникация в международен план.

От организациите заявиха още, че ще бъдат на разположение за работна среща и са готови да проведат разговори за евентуално партньорство.

- РЕКЛАМА -spot_img
Петър Копринков
Петър Копринковhttp://www.newsone.bg
Петър Копринков е журналист в информационния сайт NewsONE. Той е студент по Журналистика в Софийския университет “Св. Климент Охридски”. Има опит като стажант в БНР и като автор на материали в спортната секция на bTV.
Последни новини
- РЕКЛАМА -spot_img
Подобни новини
- РЕКЛАМА -spot_img