28.11.2022 | понеделник | 04:12

Българският глас в „Семейство Адамс 2“: Имах възможността да запиша реплика във филма и това е страшно яко

Публикувано:

Сподели поста:

Митко Петров – Матео е българинът, който озвучава герой в култовия филм „Семейство Адамс“. Поп певецът беше избран за ролята, сред хиляди кандидати от Австралия, Германия, Мексико, Швеция и ЮАР. Петров е певец, вокален педагог и преподавател по музика. Завършил е музика в Нов български университет и магистратура „Връзки с обществеността“ в Софийския университет „Св. Климент Охридски“. Интересите му са насочени към музиката и киното. Неженен, на 27 години.

Кой е Митко Петров – Матео?

Човек, който безкрайно обича музиката и не я възприема просто като бизнес, а като нещо много повече.

От къде дойде псевдонимът Матео?

Преди няколко години моята майка ме сънува с това име, сподели ми съня си и името привлече вниманието ми. Много ми хареса и го усетих близо до мен. Разбрах, че празника на Св. Матей се празнува на 16-ти ноември, моят рожден ден, и реших, че не е случайно и трябва да направя тази промяна. Винаги съм предпочитал да имам артистичен псевдоним, но никое измислено име не ми харесваше и това беше причината да представям музиката си като Митко Петров преди това.

Как Ви избраха да озвучавате герой от „Семейство Адамс 2“?

През ноември миналата година в интернет видях обявен кастинг за 6 държави и реших да пробвам, на шега, защото винаги съм искал да озвучавам анимации. Фен съм на това изкуство. В началото на тази година с мен се свързаха организаторите и екипа на филма от Америка. Така разбрах, че съм техен фаворит и печеля конкурса им. Имах възможността да запиша реплика във филма и това е страшно яко!

Снимка: Личен архив

Смятате ли да продължите да озвучавате герои или продължавате по пътя на песента?

Надявам се тази висока оценка и признание да ми отвори врати и да получа покана за озвучаване на по-големи роли за български дублаж.

Какво е посланието на авторските пени, които изпълнявате?

Всяка от тях е различна, но това, което ги свързва е, че винаги са продиктувани от лична история и са дошли от сърцето ми. Смятам, че артистите трябва да имат по-голямо участие в песните си, това е разликата от това да си просто изпълнител.

Кой е „Различният“?

Избрах това име за албума ми, защото през годините често музикалните ми проекти бяха определяни за различни, а и аз се чувствам различен и много по-силен на сцената – там се променям и съм много свободен, чувствам се на мястото си. Освен това в песните си съм напълно откровен, себе си, и са лични – това е скритото послание и в заглавието – Раз/ЛИЧНИЯТ албум. Така обявих и моя първи голям концерт, с който ще представя авторската си музика. На моя рожден ден, на 16-ти ноември, от 19:00 часа, в Sofia Live Club, ще очаквам всички, които обичат музика на живо и съм докоснал някога с някоя от песните си.

Снимка: Личен архив

Какво ще чуем в него?

Албумът ми съдържа 12 песни, 7 от тях са съвместна работа с музикални продуценти от цял свят.

С какво се отличиха три от песните Ви, за да бъдат наградени от БНР?

В интерес на истината точно първите 3 песни, записани за албума, са тези, отличени с награди от класация на програма „Христо Ботев““на БНР. Това са песните, с които започнах сериозно да полагам основите и да тръгна по този път до целта – албум, концерти и много авторска музика!

Лесно ли се забелязва талантът и дава ли му се път към успеха?

Смятам, че в България има много талантливи хора. Пътят не е лесен, но вярвам, че ако се трудиш и музиката идва от душата ти, рано или късно това ще се случи.

Как гледате на всичко, случващо се в политическия живот у нас през последните месеци?

Не искам да коментирам политика, такава липсва в последно време. Трябва да се гласува масово на избори.

Мечтаете ли за промяна и каква искате тя да бъде?

Искам хората да бъдат по-добри. Напоследък си мечтая животът ни да се върне в нормалността и такъв, какъвто беше преди ситуацията с Ковид. След загубите, които се случиха в живота ми, мога да кажа, че ми се живее повече отвсякога. Музиката ме държи силен и ще пея!

Владимир Христовски
Владимир Христовскиhttps://www.newsone.bg
Владимир Христовски е заместник главен редактор и журналист в информационния сайт NewsOne.bg. Той има дългогодишен опит, придобит при работата си във вестници, радио, телевизия и информационна агенция. През годините той се насочва към създаването на новини за хората. Христовски вярва, че журналистиката, освен че трябва да информира точно и безпристрастно, трябва да помага и решава трайно проблеми, да бъде в основата на законодателни промени, водещи до качествената промяна на живота на обществото. В NewsOne.bg Владимир Христовски ще Ви информира за актуалното и най-важното от деня в страната, от сферата на Столичната община, образованието, социалната сфера, здравеопазването, иновациите, културата. Също така ще Ви среща с добрия пример, ще съдейства за разрешаването на проблеми и ще Ви среща с интересни и вълнуващи личности. Като запазена негова марка, той ще търси и отговорите на онези въпроси, които малцина журналисти се осмеляват да задават.
София
снеговалеж
1.2 ° C
2.1 °
0.7 °
93 %
1.5kmh
100 %
пн
3 °
вт
4 °
ср
5 °
чт
5 °
пт
4 °

Прочети още

Информация за състоянието на републиканските пътища към 17:30 ч. на 27.11.2022 г.

МЕТЕОРОЛОГИЧНА ОБСТАНОВКА: Температурите са в интервала от -4 °С до +13 °С. Времето над страната е предимно облачно. Слаб...

Cъвет на президентите на BusinessEurope

Cъвет на президентите на BusinessEurope

Весела Лечева ще участва в Съвета по образование, младеж, култура и спорт в Брюксел

Министърът на младежта и спорта Весела Лечева и заместник-министър Петър Бучков отпътуваха за Брюксел днес, където утре и...

Литературният феномен „Ордеса“ е вече на български

Разтърсващ и дълбок, романът е посветен на любовта, загубата и паметта Познат на българската публика със своята поезия, забележителният...