fbpx
18.6 C
София
14 август 2022 | неделя | 21:22

Българските студенти вече могат да кандидатстват по програмата “Работа и пътуване” в САЩ

Срокът за подаване на документи е 1-ви декември

- РЕКЛАМА -spot_img
- РЕКЛАМА -spot_img

Български студенти вече могат да кандидатстват по лятната програма “Работа и пътуване”, която се финансира от Държавния департамент на Съединените щати.

Американското посолство вече обяви началото на конкурса за стипендии, а срокът за кандидатстване е 1 декември.

Посланическият фонд за стипендии по програмата “Работа и пътуване” има за цел да насърчи разбирателството между младите хора в САЩ и тези от други страни.

Стипендиите предоставят възможност на студенти с лидерски качества от определени държави да демонстрират желанието и интереса си към развитието на междукултурни умения, както и да придобият професионален опит.

През лятото на 2022 година стипендиантите на посланическия фонд ще заминат за Щатите за период максимум четири месеца по време на лятната си ваканция и ще работят сезонна работа.

Стипендията покрива и разходите за тридневен семинар в Ню Йорк, който ще се проведе веднага след пристигането в САЩ.

В конкурса по програмата „Работа и пътуване“ ще участват студенти от България, Армения, Азербайджан и Грузия.

- РЕКЛАМА -spot_img
Владимир Христовски
Владимир Христовскиhttps://www.newsone.bg
Владимир Христовски е заместник главен редактор и журналист в информационния сайт NewsOne.bg. Той има дългогодишен опит, придобит при работата си във вестници, радио, телевизия и информационна агенция. През годините той се насочва към създаването на новини за хората. Христовски вярва, че журналистиката, освен че трябва да информира точно и безпристрастно, трябва да помага и решава трайно проблеми, да бъде в основата на законодателни промени, водещи до качествената промяна на живота на обществото. В NewsOne.bg Владимир Христовски ще Ви информира за актуалното и най-важното от деня в страната, от сферата на Столичната община, образованието, социалната сфера, здравеопазването, иновациите, културата. Също така ще Ви среща с добрия пример, ще съдейства за разрешаването на проблеми и ще Ви среща с интересни и вълнуващи личности. Като запазена негова марка, той ще търси и отговорите на онези въпроси, които малцина журналисти се осмеляват да задават.
Последни новини
- РЕКЛАМА -spot_img
Подобни новини
- РЕКЛАМА -spot_img