fbpx
27.8 C
София
четвъртък | 26.05.2022 | 17:02:40
четвъртък | 26.05.2022 | 17:02:40
27.8 C
София

“Български възход” ще се казва партията на Стефан Янев

Тя ще бъде учредена на 5 май

- РЕКЛАМА -spot_img
- Реклама -spot_imgspot_img

Бившият служебен министър -председател и доскорошен министър на отбраната Стефан Янев обяви името на новия си политически проект. Това той направи в своя фейсбук профил. Бъдещата му партия, която ще бъде учредена на 5 май, ще се казва “Български възход”.

“Дойде времето да заявим ясна и категорична позиция относно нелеката ситуация, в която се намира страната ни, както във вътрешнополитически план, така и с оглед на сложната геополитическа обстановка. Всички ние трябва да дадем тази оценка, като граждани и българи, с ясното съзнание за историческата отговорност, която носим за бъдещето на България и на идните поколения”, пише Янев.

Той коментира, че за никого не е тайна, че страната ни се намира в дълбока криза, криза, която намира своите проявления във всяка една сфера от обществено-икономическия живот.

“Изправени сме пред демографска катастрофа, която се явява основна заплаха за националната ни сигурност, застрашавайки самото физическо съществуване на българската държава”, посочва бившият служебен премиер.

Според него икономиката не функционира пълноценно. Няма предвидимост по отношение на правилата. Липсват подходящи условия за развитие и реализация на частната инициатива.

Доходите продължават да бъдат унизително ниски, а високите нива на инфлация ги обезценяват още повече, допълва Янев.

Той посочва, че ставаме все по-бедни, а животът – все по-скъп. Според него социалната система е пред колапс, здравеопазването остава недостъпно за много български граждани, които на практика са лишени от медицинска грижа, а образователната система е неефективна и функционира хаотично, като продължава да е напълно неадекватна на изискванията на икономиката и бизнеса.

Янев твърди, че корупцията е пуснала дълбоки корени в политическата и икономическата система на страната, а корупционната среда подкопава политическата ни система, устоите на нашата демокрация, като я прави неработеща и неефективна. България се намира в почти постоянна политическа криза от години, смята Стефан Янев.

“Страната ни се нуждае от нова перспектива, от нов модел на политическа комуникация и взаимодействие, от постигане на широко обществено съгласие по ключови национални приоритети и цели. Изправени пред всички тези предизвикателства, ние вече не можем да стоим безучастно! Време е да се събудим. Време е, в качеството ни на активни граждани, да поемем отговорност за съдбата на собствената ни нация и държава. В тази връзка, аз и група мои съмишленици, решихме да поставим началото на нова политическа формация, която нарекохме “БЪЛГАРСКИ ВЪЗХОД”, съобщава Стефан Янев.

“Нашата кауза е за повече справедливост, за истинска демокрация, за суверенитет и национално достойнство! Нашата кауза е България! Можем да успеем само заедно”, заявява Янев.

- Реклама -spot_imgspot_img
Владимир Христовски
Владимир Христовскиhttps://www.newsone.bg
Владимир Христовски е заместник главен редактор и журналист в информационния сайт NewsOne.bg. Той има дългогодишен опит, придобит при работата си във вестници, радио, телевизия и информационна агенция. През годините той се насочва към създаването на новини за хората. Христовски вярва, че журналистиката, освен че трябва да информира точно и безпристрастно, трябва да помага и решава трайно проблеми, да бъде в основата на законодателни промени, водещи до качествената промяна на живота на обществото. В NewsOne.bg Владимир Христовски ще Ви информира за актуалното и най-важното от деня в страната, от сферата на Столичната община, образованието, социалната сфера, здравеопазването, иновациите, културата. Също така ще Ви среща с добрия пример, ще съдейства за разрешаването на проблеми и ще Ви среща с интересни и вълнуващи личности. Като запазена негова марка, той ще търси и отговорите на онези въпроси, които малцина журналисти се осмеляват да задават.
Последни новини
- Реклама -spot_img
Още новини
- Реклама -spot_img

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук