fbpx
26.8 C
София
15 август 2022 | понеделник | 19:09

Български ученици спечелиха няколко медала на Младежката балканска олимпиада по математика

В надпреварата се състезаваха 19 отбора от 18 държави

- РЕКЛАМА -spot_img
- РЕКЛАМА -spot_img

На Младежката балканска олимпиада по математика български ученици спечелиха златен, сребърен и три бронзови медала. Пресцентърът на МОН съобщи, че в нея се състезаваха 19 отбора от 18 държави.

Деветокласникът Илия Василев от Първа частна математическа гимназия в София грабна “златото”. Седмокласничката Мая Минкова от Средното училище “Любен Каравелов” в Несебър спечели сребърен медал.

Бронзови медалисти станаха две момичета от столичната Първа частна математическа гимназия. Това са Сара Илиева, ученичка в осми клас, и Мария Петрова от седми клас. “Бронз” спечели и деветокласничката Рая Шикова от Природоматематическата гимназия “Иван Гюзелев” в Габрово.

Шестият участник в отбора беше Николай Любенов от Софийската математическа гимназия. В отборното класиране сред 11-те официални участници България зае пето място, а сред всички 19 участници – осмо.

- РЕКЛАМА -spot_img
Петър Копринков
Петър Копринковhttp://www.newsone.bg
Петър Копринков е журналист в информационния сайт NewsONE. Той е студент по Журналистика в Софийския университет “Св. Климент Охридски”. Има опит като стажант в БНР и като автор на материали в спортната секция на bTV.
Последни новини
- РЕКЛАМА -spot_img
Подобни новини
- РЕКЛАМА -spot_img