fbpx
26.8 C
София
четвъртък | 26.05.2022 | 17:54:13
четвъртък | 26.05.2022 | 17:54:13
26.8 C
София

“Български пощи” възстановяват услугите си (ВИДЕО)

- РЕКЛАМА -spot_img
- Реклама -spot_imgspot_img

В пощенските станции се приемат препоръчани и не препоръчани вътрешни пратки и колети от корпоративни и частни клиенти. Изискването е услугата да е платена по банков път. Причината за техническите затруднения в държавната компания е хакерската атака от преди две седмици. В тази връзка  екипи на Български пощи работиха на място и през празничните дни за изграждане на система, позволяваща реализиране на разширен комплекс от мерки за киберсигурност и поетапно възстановяване на дейности и услуги.

По рано днес от НАП, предупредиха своите клиенти,че 

“Български пощи” не могат да приемат годишни данъчни декларации.  До края на данъчната кампания за физически лица остават пет дни, а най-бързият начин за подаването на декларациите е чрез персонален идентификационен код.

Ако данъкоплатецът няма такъв, може да използва услугите на куриерска фирма като за подаване ще се счита датата на приемане на пратката. Друг вариант е да се подаде декларацията в офис на приходната агенция.

От “Български пощи”  все още работят  за възстановяване на услуги, свързани с плащания и парични преводи в пощенските станции.

Доставят се вътрешни пратки без наложен платеж. Започва доставката в пощенските станции на международни пратки и колети, за които не се дължат вземания.

- Реклама -spot_imgspot_img
Тоня Стоянович
Тоня Стояновичhttp://www.newsone.bg
Тоня Стоянович работи като журналист повече от 20 години. Първите си стъпки в бранша прави под ръководството на Томислав Русев, като спортен репортер. Споделя, че никога няма да забрави първия си урок, а именно правилото ,че няма лош отговор ,а лошо зададен въпрос. В последната година от следването си в Национална спортна академия „Васил Левски“ записва втора специалност спортна журналистика. Почти 10 години отразява състезания от моторните спортове, волейбол, борба и др. Завършва магистратура “Електронни медии“ в Софийския университет „Св. Климент Охридски“. От 2013 година работи като репортер,редактор и водещ в политическите новини в телевизия. В живота и в работата си винаги си напомня думите на италиански поет Данте Алигиери, че „Най-горещите места в ада са предназначени за онези, които по време на големи морални изпитания са пазили неутралитет.“
Последни новини
- Реклама -spot_img
Още новини
- Реклама -spot_img

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук