fbpx
18.8 C
София
20 август 2022 | събота | 06:01

Български гвардейци в Париж за Националният празник на Франция

- РЕКЛАМА -spot_img
- РЕКЛАМА -spot_img

Български гвардейци поведоха авангарда на военния парад в Париж в чест на Националния празник на Франция – Деня на Бастилията.

Националната гвардейска част с българския флаг поведе пешия марш по “Шан-з-Елизе” от Триумфалната арка до площад “Конкорд”, където армейците бяха поздравени с ръкопляскане от президента Еманюел Макрон и други официални лица. В тържеството участва и началникът на отбраната адмирал Емил Ефтимов.

Зад нашите гвардейци маршируваха представители на множество държави от Европейския съюз и НАТО. Тази година специално внимание бе проявено от Франция към държавите в Източна Европа.

Целта бе да се демонстрира непоколебимия ангажимент на партньорите и съюзниците в защита на мира и сигурността.

Френският национален празник, честван на 14 юли, символизира края на абсолютната монархия и е емблема на националното единство, се припомня в съобщението. Денят на падането на Бастилията се отбелязва всяка година от 1790 г. Щурмуването и през 1789 г. се смята за символичното начало на Френската революция.

- РЕКЛАМА -spot_img
Иван Петрински
Иван Петринскиhttp://www.newsone.bg
Иван Петрински е журналист с дългогодишен опит като редактор и автор и основател на печатни и електронни медии. Дългогодишен кореспондент и коментатор по темата за гръцката криза за български телевизии и радиостанции. Създател, главен редактор и автор в медии за българите в чужбина. Участник в множество международни медийни срещи. Човек с голям опит в комуникацията с българската диаспора и проблемите, свързани с битието на нашите сънародници зад граница.
Последни новини
- РЕКЛАМА -spot_img
Подобни новини
- РЕКЛАМА -spot_img