fbpx
17.7 C
София
13 август 2022 | събота | 06:24

Български гвардейци поведоха марша за Деня на Бастилията в Париж (Снимки/Видео)

Общо около 6 300 души участват в парада тази година

- РЕКЛАМА -spot_img
- РЕКЛАМА -spot_img

Гвардейска част с българския флаг поведе пешия марш на Деня на Бастилията. Традиционният парад за националния празник на Франция започна с преминаване на авиационната група “Патрулите на Франция”, която оцвети небето над Париж в синьо, бяло и червено – цветовете на френския трикольор. 

Тази година специална покана беше отправена към нашата страна, както и към Естония, Унгария, Литва, Латвия, Полша, Чешка република, Румъния и Словакия. Българският флаг се виждаше най-отпред. 

Парадът се провежда в стратегически момент, когато войната се завърна на европейския континент, отбелязва Франс прес.

Френският президент Еманюел Макрон поздрави военните, докато минаваше с военен автомобил по прочутия булевард “Шанз Елизе”, преди да се настани на официалната трибуна на площад “Конкорд” в присъствието на висши държавни представители.

Общо около 6 300 души участват в парада тази година. От тях 5 000 са участниците в пешия марш. В парада са включени и 64 самолета, един дрон, 25 хеликоптера, 200 коня и 181 моторизирани превозни средства, пише БТА.

- РЕКЛАМА -spot_img
Нели Ставрева
Нели Ставреваhttp://www.newsone.bg
Журналист с дългогодишен опит в печатни и електронни издания. Дипломиран журналист в “Университета за Национално и световно стопанство”. Работила е като редактор и продуцент във водещи български масмедии.
Последни новини
- РЕКЛАМА -spot_img
Подобни новини
- РЕКЛАМА -spot_img