fbpx
23.6 C
София
15 август 2022 | понеделник | 22:38

“Българската Коледа” помага на болница “Света Марина” във Варна

Хиляди дарители закупиха нов апарат, който проследява белодробното състояние на деца

- РЕКЛАМА -spot_img
- РЕКЛАМА -spot_img

Университетската болница “Света Марина” във Варна вече разполага с модерна апаратура за диагностика на белодробни заболявания, която ще бъде използвана и за изследвания на деца. Средствата са осигурени от хилядите дарители, участвали в кампанията “Българската Коледа”.

С нея се проследява състоянието на белите дробове при малките пациенти и това колко е ефективно лечението им. Модерният апарат за импулсна осцилометрия ще влезе в употреба също при интензивно лечение на пневмонии и бронхиална астма.

“Това е апаратура от нов клас, която съществува отскоро и единствено с нея е възможно да се направят такъв тип изследвания”, каза пред БНТ началникът на педиатрията в лечебното заведение проф. д-р Валентина Йотова.

“Света Марина” е посещавана от деца от цяла Източна България, които имат нужда от диагностика и лечение.

- РЕКЛАМА -spot_img
Цветин Филипов
Цветин Филиповhttp://www.newsone.bg
Цветин Филипов е журналист на информационния сайт NewsOne.bg. Всеки ден той ще ви запознава с най-важните и любопитни вътрешнополитически теми в страната, но ще научавате много от него и за сложните международни събития в областта на геополитиката, сигурността и икономиката. Цветин е репортер с опит в сферата на телевизионната журналистика и магистър по "Международна сигурност" от Софийския университет "Св. Климент Охридски" . През последните години изследователските му интереси са насочени силно към процесите в региона на Източна Азия.
Последни новини
- РЕКЛАМА -spot_img
Подобни новини
- РЕКЛАМА -spot_img