fbpx
16.7 C
София
четвъртък | 26.05.2022 | 04:45:36
четвъртък | 26.05.2022 | 04:45:36
16.7 C
София

Българската делегация, водена от Кирил Петков, вече е в Украйна

В първия ден от визитата се очакват серия от срещи

- РЕКЛАМА -spot_img
- Реклама -spot_imgspot_img

Делегацията, водена от премиера Кирил Петков, е пристигнала на работно посещение в Украйна. С премиера пътуват народните представители от управляващата коалиция Калоян Икономов, Станислав Балабанов и Атанас Атанасов.

В първия ден от визитата на делегация се очакват серия от срещи. В нея участват министър-председателят Кирил Петков, министърът на отбраната Драгомир Заков и депутати от „Продължаваме Промяната“, „Има такъв народ“ и „Демократична България“. От БСП отказаха да изпратят свой представител.

В Киев Петков ще разговаря с президента Володимир Зеленски и с украинския си колега – Денис Шмигал. Предвидено е делегацията ни да посети още градовете Бородянка, Буча и Ирпин.

Целта на визитата е партньорите във властта да изяснят въпроса дали България ще предостави военна помощ на Украйна.

В Киев е и генералният секретар на ООН Антониу Гутериш, допълва Нова телевизия.

- Реклама -spot_imgspot_img
Лили Тошева
Лили Тошеваhttp://www.newsone.bg
Лили Тошева е журналист в информационния сайт newsONE.bg. Има дългогодишен опит в националните телевизии като репортер, редактор и продуцент. Участвала е в създаването и стартирането на новинарското съдържание на две телевизии. Опитът й в реализацията на национални проекти в неправителствения сектор, насочени към интеграцията на деца и младежи в неравностойно положение, приема като кауза, която по-късно й помага да прави новини в подкрепа на хората с увреждания. Вярва, че журналистиката трябва да помага на хората за решаването на проблемите им, тъй като електронните медии дават тази възможност, освен да информират. В newsOne.bg Лили Тошева ще Ви представя най- актуалното от деня в сферата на държавното управление, местната власт, образованието, социалната сфера, здравеопазването, иновациите, медиите и обществения живот. Фокусът й на работа ще е в създаването на „добри новини“, ще ви среща с личности, които са приели грижата за по-слабия като своя кауза. Лили Тошева ще ви запознае и с млади учени от водещите университети в България и Българската академия на науките, които работят по иновативни проекти в областта на медицината, физиката, химията, биотехнологиите и инженерните науки.
Последни новини
- Реклама -spot_img
Още новини
- Реклама -spot_img

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук