fbpx
23.6 C
София
15 август 2022 | понеделник | 21:36

Българската банка за развитие обявява нов продукт, насочен към туризма

Министърът на иновациите и растежа Даниел Лорер обяви, че се работи по подобни мерки и за други отрасли

- РЕКЛАМА -spot_img
- РЕКЛАМА -spot_img

Министърът на иновациите и растежа Даниел Лорер обяви, че Българската банка за развитие ще обяви нов продукт от мерки, който е изцяло насочен към сектора туризъм. Това заяви той пред БНР. Мерките ще бъдат обявени утре.

“Българската банка за развитие ще обяви утре нов продукт, който е насочен към сектора “Туризъм”. Новият пакет ще бъде предназначен за този затруднен сектор. С банката работим активно за създаване на подобни продукти и в сектор на земеделието и в още някои отрасли, с което се надяваме, да можем да зарадваме българската икономика в близките седмици”, заяви Даниел Лорер пред БНР.

Той подчерта, че повишената инвеститорска активност ще стимулира и държавата да оправя локалните пътища, за да могат предприятията да функционират по-добре.

“Всяка следваща седмица работа на това правителство ще добавя нови неща в новия разказ за България. Министерството на иновациите и растежа, по-специално Българската агенция за инвестиции ще бъдат острието на копието в този разказ по цял свят в какво се превръща България”, заяви още той.

- РЕКЛАМА -spot_img
Сергей Тодоров
Сергей Тодоровhttps://www.newsone.bg
Сергей Тодоров е главен редактор на информационния сайт NewsOne.bg. Работил е като репортер в няколко национални телевизии, както и в печатни , и в онлайн издания. Автор е на редица материали и разследвания. Завършил е „Политология“ в УНСС.
Последни новини
- РЕКЛАМА -spot_img
Подобни новини
- РЕКЛАМА -spot_img