fbpx
25.8 C
София
четвъртък | 26.05.2022 | 20:42:10
четвъртък | 26.05.2022 | 20:42:10
25.8 C
София

Българска делегация, водена от премиера Кирил Петков, заминава за Украйна

Само БСП няма да има свой представител в Украйна

- РЕКЛАМА -spot_img
- Реклама -spot_imgspot_img

Българската делегация, водена от премиера Кирил Петков, заминава за Украйна, но без представител на БСП. Решението бе взето от Националния съвет на партията. По време на визитата политиците ни ще се срещнат с президента Володимир Зеленски, информира БНТ.

В делегацията ще има представители на три от четирите парти в управляващата коалиция. Това са Калоян Икономов от „Продължаваме промяната”, Станислав Балабанов от „Има такъв народ” и Атанас Атанасов от „Демократична България”.

По думите на Кирил Петков целта на посещението е да се доставят обещаните от България каски и бронежилетки. От управляващата коалиция се надяват това посещение да изясни позициите на партньорите по въпроса дали България да предостави военна помощ на Украйна. Маршрутът на делегацията е определен –  първо с полет пратениците ни ще пътуват до Полша, а след това с нощни маршрути, най-вероятно с влак – те ще стигнат до Украйна, допълва Нова телевизия.

Продължилият близо 2 часа коалиционен съвет вчера не постигна конкретен и окончателен резултат – дали страната ни ще изпраща военна помощ за Украйна. Преговорите ще продължат след завръщането на българската делегация от Киев, съобщи представителят на “Има такъв народ” Станислав Балабанов след срещата на коалиционните партньори.

- Реклама -spot_imgspot_img
Лили Тошева
Лили Тошеваhttp://www.newsone.bg
Лили Тошева е журналист в информационния сайт newsONE.bg. Има дългогодишен опит в националните телевизии като репортер, редактор и продуцент. Участвала е в създаването и стартирането на новинарското съдържание на две телевизии. Опитът й в реализацията на национални проекти в неправителствения сектор, насочени към интеграцията на деца и младежи в неравностойно положение, приема като кауза, която по-късно й помага да прави новини в подкрепа на хората с увреждания. Вярва, че журналистиката трябва да помага на хората за решаването на проблемите им, тъй като електронните медии дават тази възможност, освен да информират. В newsOne.bg Лили Тошева ще Ви представя най- актуалното от деня в сферата на държавното управление, местната власт, образованието, социалната сфера, здравеопазването, иновациите, медиите и обществения живот. Фокусът й на работа ще е в създаването на „добри новини“, ще ви среща с личности, които са приели грижата за по-слабия като своя кауза. Лили Тошева ще ви запознае и с млади учени от водещите университети в България и Българската академия на науките, които работят по иновативни проекти в областта на медицината, физиката, химията, биотехнологиите и инженерните науки.
Последни новини
- Реклама -spot_img
Още новини
- Реклама -spot_img

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук