fbpx
16.7 C
София
четвъртък | 26.05.2022 | 04:21:04
четвъртък | 26.05.2022 | 04:21:04
16.7 C
София

България в топ 2 на най-успешните страни на “Евровизия”

В класацията са взети предвид точките от финалите с българско участие от 2016 г.

- РЕКЛАМА -spot_img
- Реклама -spot_imgspot_img

България попада в топ 2 на най-успешните държави на конкурса Евровизия за последните 6 години по общ брой получени точки във финала. Преди страната ни в класацията е само Италия, която спечели конкурса през 2021 година, а след нас са още 38 страни, както и такива с големи музикални индустрии като Швеция, Великобритания, Германия, Испания, Франция.

В класацията са взети предвид точките от финалите с българско участие от 2016. За впечатляващия резултат на България са отговорни второто място на Кристиан Костов през 2017 година в Киев, четвъртото място на Поли Генова през 2016 година в Стокхолм, 11-ото място на Виктория в Ротердам през 2021 и 14-ото място на EQUINOX в Лисабон през 2018 година. През 2019 година страната ни не участва в конкурса. При изчисляване на точките с включване на нула точки за пропусната година от България, страната ни е на трето място, като над нас са само Италия и Швеция, които нямат пропуснато участие.

Тези български успехи вдъхновяват и организаторите на първото Sofia Eurovision Party 2022. Събитието, което ще се проведе на 10, 12 и 14 май,ще даде възможност на българските фенове да гледат заедно двата полуфинала и големия финал на Евровизия 2022. След всяко от шоутата ще има и специална клубна вечер до ранни зори с хитове от конкурса, а на 14 май преди финалаще се проведе мини концерт с участието на Виктория и други български звезди от Евровизия. Домакин на събитието ще бъде модерното концептуално пространство за концерти, събития и срещи “The Steps“, където феновете ще могат да развеят своите флагове и да подкрепят България и своите фаворити от конкурса.

- Реклама -spot_imgspot_img
Мариана Климентиева
Мариана Климентиеваhttp://www.newsone.bg
Мариана Климентиева е журналист на информационния сайт newsOne.bg. Всеки ден тя ще ви информира за най-важните и любопитни обществени теми, новини от икономиката, земеделието, технологиите и светските новини. Мариана е редактор с над 18-годишен опит в печатните издания и онлайн издания и е и магистър по "Журналистика " от Софийския университет "Св. Климент Охридски" .
Последни новини
- Реклама -spot_img
Още новини
- Реклама -spot_img

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук