fbpx
More

  България участва в изложението за конгресен туризъм във Франкфурт

  В периода от 31 май до 2 юни 2022 г.

  България участва в най-голямото изложение за конгресен и бизнес туризъм в Европа IMEX. След две години прекъсване събитието отново се провежда на живо във  Франкфурт в периода 31 май до 2 юни 2022 г. Това съобщиха от Министерство на туризма.

  Българският информационен щанд е с площ от 50 кв. м.

  Изложението, предназначено само за професионалисти от туристическата индустрия, събира повече от 2500 изложители от над 150 страни, което го прави най-голямото изложение в Европа, специализирано в областта на конферентния, конгресния и бизнес туризъм.

  Съпътстващата програма на изложението включва повече от 150 събития – дискусии по актуални теми, семинари с участието на някои от най-добрите експерти в индустрията.

  Очакванията на експертите са, че изборът на дестинация за всяко едно инсентив пътуване, конференция или конгрес ще се определя в най-голяма степен не от цената, а от изграденото доверие към дестинацията – доверие, което може да се постигне чрез съвместни координирани усилия на Министерство на туризма, общини, конгресно бюро, частен бизнес.

  Като ключова тенденция се очертава и начинът, по който всяко събитие следва да се маркетира.

  Идеята, концепцията, преживяването изместват на по-заден логистиката, настаняването, обзавеждането на залите – нараства търсенето към специалните места за събития, а организаторите на събития се превръщат в дизайнери на събития.