fbpx
15.8 C
София
5 юли 2022 | вторник | 06:26

България ще получи отсрочка за ембаргото над руския петрол

Срокът ще е до юни или декември 2024 г.

- РЕКЛАМА -spot_imgspot_img
- РЕКЛАМА -spot_imgspot_img

България ще получи отсрочка за ембаргото над руския петрол до юни или декември 2024 г. За това информира Bloomberg, като се позовава на преработения проект за санкциите. Според запознати Европейската комисия е изпратила в събота на правителствата преработено предложение, което изключва от санкциите доставките на петрол по нефтопровода „Дружба”, който е основният източник на внос на суров петрол в Унгария.

Предложението ще даде повече време на страната, която се противопоставя на санкциите, да намери техническо решение, което да задоволи енергийните ѝ нужди, предаде БГНЕС. То ще отговори и на опасенията на други държави без излаз на море, включително Словакия и Чехия, пише още Bloomberg.

След Унгария още европейски страни отстъпват на искането на руското ръководство за плащане в рубли за газа, констатира в коментар американската агенция.

Според нея Европейският съюз вероятно е “близо до достигането на предела” на способността си да налага ограничителни мерки срещу Русия. Отбелязва се още, че общността не е успяла да нанесе сериозен удар върху „доходната енергийна индустрия“.

- РЕКЛАМА -spot_imgspot_img
Мариана Климентиева
Мариана Климентиеваhttp://www.newsone.bg
Мариана Климентиева е журналист на информационния сайт newsOne.bg. Всеки ден тя ще ви информира за най-важните и любопитни обществени теми, новини от икономиката, земеделието, технологиите и светските новини. Мариана е редактор с над 18-годишен опит в печатните издания и онлайн издания и е и магистър по "Журналистика " от Софийския университет "Св. Климент Охридски" .
Последни новини
- РЕКЛАМА -spot_img
Подобни новини
- РЕКЛАМА -spot_img

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here