fbpx
18.8 C
София
20 август 2022 | събота | 05:41

България ще подкрепи Австрия за съвета на ИКАО

Представителите на петте държави също изразиха подкрепа към номинацията и позицията, че номинираният представител ще има голям принос за развитието на организацията

- РЕКЛАМА -spot_img
- РЕКЛАМА -spot_img

Българската страна оценява високо постиженията на Австрия в Международната организация за гражданска авиация и ще подкрепи нейната кандидатура за Съвета на ИКАО на предстоящите избори в периода 27 септември – 7 октомври 2022 г.

Това заяви заместник-министърът на транспорта и съобщенията Владимир Върбанов по време на среща с посланиците на Австрия, Швейцария, Ирландия и временно управляващите посолствата на Португалия и Белгия, за представяне на австрийската кандидатура.

Представителите на петте държави също изразиха подкрепа към номинацията и позицията, че номинираният представител ще има голям принос за развитието на организацията. „Оценяваме работата на държавите от Западноевропейската ротационна група в областта на гражданската авиация и приноса им към международната организация и не се съмняваме, че този избор ще е голям успех на Европа в световната организация“, посочи заместник-министър Върбанов.

Той изрази задоволство от добрите взаимоотношения с петте държави, особено в областта на транспорта. Заместник-министър Владимир Върбанов благодари на посланика на Австрия Н. Пр. Андреа Вике, чийто мандат изтича скоро, за професионалната работа и положените усилия за задълбочаване на българо-австрийските отношения, които българската страна цени високо.

- РЕКЛАМА -spot_img
Иван Петрински
Иван Петринскиhttp://www.newsone.bg
Иван Петрински е журналист с дългогодишен опит като редактор и автор и основател на печатни и електронни медии. Дългогодишен кореспондент и коментатор по темата за гръцката криза за български телевизии и радиостанции. Създател, главен редактор и автор в медии за българите в чужбина. Участник в множество международни медийни срещи. Човек с голям опит в комуникацията с българската диаспора и проблемите, свързани с битието на нашите сънародници зад граница.
Последни новини
- РЕКЛАМА -spot_img
Подобни новини
- РЕКЛАМА -spot_img