fbpx
19.1 C
София
13 август 2022 | събота | 00:13

България ще има ваксини срещу маймунска шарка

1820 дози ваксина ще получи България, по силата на договор за дарение от ЕК

- РЕКЛАМА -spot_img
- РЕКЛАМА -spot_img

До 1820 дози от ваксината на JYNNEOS срещу маймунска вариола (маймунска шарка), ще получи България, според заявката ѝ до Европейската комисия, съобщиха за медиите от Министерството на здравеопазването.

Получаването на тези дози ще се извърши със сключване на договор за дарение между страната и ЕС. Това е процедура, предвидена за всяка от страните членки на съюза.

Допустимите количесва от ваксината ще са пропорционални, с оглед населението на всяка от страните.

В момента Министерството на здравеопазването проучва нормативните възможности за получаването на ваксините при условията на сключване на договор за дарение между ЕК и България.

- РЕКЛАМА -spot_img
Росица Лаханова
Росица Лахановаhttp://www.newsone.bg
Росица Лаханова е родена в София. Завършва Журналистика и Българска филология със специалност “Езикознание” . Мечтае да се занимава със старобългарски език, но съдбата я изпраща в телевизията. Работи в сферата на електронните медии от 1999. Била е редактор, сценарист и водещ в сутрешен блок, съботно-неделни и нощни блокове в телевизиите НКТ “Евроком”-София, ББТ, “Диема”, “7 дни”, БНТ. От 1.6.2022 е член на екипа на NewsOne LIVE TV. Обича театъра, конния спорт и бързите коли. Любима книга - “Малкият принц”, верую : най-важните неща се виждат със сърцето.
Последни новини
- РЕКЛАМА -spot_img
Подобни новини
- РЕКЛАМА -spot_img