fbpx
25.8 C
София
11 август 2022 | четвъртък | 17:26

България, САЩ и Великобритания ще участват в съвместни военни учения

В нея участват до 450 военнослужещи с около 90 единици техника

- РЕКЛАМА -spot_img
- РЕКЛАМА -spot_img

Ще се проведе подготовка под формата на ротни тактически учения с участието на военнослужещи от Ямбол, Стара Загора, Карлово, Сливен, механизирана рота от въоръжените сили на САЩ и пехотен взвод от въоръжените сили на Обединеното кралство Великобритания и Северна Ирландия.

От 25 юли до 5 август съвместната подготовка “PLATINUM LION 22” ще се състои на учебен полигон “Ново село”. В нея участват до 450 военнослужещи с около 90 единици техника. Темата на подготовката е “Участие на многонационална батальонна бойна група в отбранителна операция от състава на многонационални съвместни оперативни сили”.

На церемонията по откриването на съвместната подготовка тържествено бяха издигнати националните знамена на страните-участнички България, САЩ и Великобритания.

Генерал Станимир Христов подчерта значимостта на “PLATINUM LION 22” като част от предприетите мерки по усилена бдителност за гарантиране на сигурността на страните-членки и усилване на възпиращия отбранителен потенциал на източния фланг на НАТО в отговор на усложнената среда на сигурност.

- РЕКЛАМА -spot_img
Петър Копринков
Петър Копринковhttp://www.newsone.bg
Петър Копринков е журналист в информационния сайт NewsONE. Той е студент по Журналистика в Софийския университет “Св. Климент Охридски”. Има опит като стажант в БНР и като автор на материали в спортната секция на bTV.
Последни новини
- РЕКЛАМА -spot_img
Подобни новини
- РЕКЛАМА -spot_img