fbpx
17.7 C
София
13 август 2022 | събота | 06:55

България пада до 62 място по индекса за върховенство на закона

При Индекса за правене на бизнес по показателя "Свързване с електричество" страната ни се нарежда след 110 позиция

- РЕКЛАМА -spot_img
- РЕКЛАМА -spot_img

България загубила много позиции по Индекса за върховенство на закона, който е естествена последица от неуспешния старт на реформата в правосъдната система, като от 53 място през 2020 г. отиваме на 62 място през 2021 г. Това съобщи за БТА председателят на Българската търговско-промишлена палата (БТПП) Цветан Симеонов. 

При Индекса за правене на бизнес по показателя “Свързване с електричество” България се нарежда след 110 място. Толкова правителства се изредиха и не можаха да решат въпроса с бързото и лесно включване на новопостроено предприятие или сграда в електрическата мрежа, коментира резултатите Симеонов пред агенцията.   

Страната отчита напредък в международната класация “Свобода на медиите – от 112 място от общо 180 страни на 91 позиция. Това е сериозен напредък, очевидно, че липсата на силно правителство, сякаш малко отхлабва възела около медиите и им дава възможност да говорят по-свободно и открито, каза председателят на БТПП.

- РЕКЛАМА -spot_img
Иван Петрински
Иван Петринскиhttp://www.newsone.bg
Иван Петрински е журналист с дългогодишен опит като редактор и автор и основател на печатни и електронни медии. Дългогодишен кореспондент и коментатор по темата за гръцката криза за български телевизии и радиостанции. Създател, главен редактор и автор в медии за българите в чужбина. Участник в множество международни медийни срещи. Човек с голям опит в комуникацията с българската диаспора и проблемите, свързани с битието на нашите сънародници зад граница.
Последни новини
- РЕКЛАМА -spot_img
Подобни новини
- РЕКЛАМА -spot_img